Knurrův palác, nebo také Knurrův dům, město převzalo koncem roku 2009 bezúplatně od Moravskoslezského kraje poté, co se z tohoto objektu přestěhoval dětský domov do objektu opravené Lorety ve Fulneku. Zhruba za půl roku město zřídilo v přízemí domu informační centrum a mělo další velké plány. Podle zpracovaného projektu mělo v domě vzniknout muzeum hlavolamů, muzeum fulneckých hasičů a různých památek. Rovněž tam měl být hudební sál, studovna, přemístěná knihovna a také obřadní síň. V nejvyšším patře se uvažovalo nad prostory pro volnočasové aktivity spolků a klubů Fulnecka.

Nákladná rekonstrukce měla stát asi 42 milionů korun, přičemž Fulnečtí počítali, že jedenáct milionů by hradili z vlastních zdrojů, zbytek by tvořila dotace. Tu ale nezískali.

Vzhledem k provozním nákladům a nutné údržbě domu si vedení města uvědomovalo, že jedinou spásou by mohlo být komerční využití objektu, k tomu by ale musel dát svolení právě Moravskoslezský kraj. Jak se zdá, vše je na dobré cestě k tomu, aby další část historického objektu ožila.

„Měli jsme ohledně Knurrova domu jednání s náměstkem hejtmana Ivanem Strachoněm. Všichni víme, s ohledem na finanční analýzu, že musíme snižovat provozní náklady. Takže jsme se domluvili, že město by mohlo dvacet procent užitných ploch použít pro komerční účely," naznačila na posledním zasedání zastupitelstva starostka Fulneku Jana Mocová.

„Všichni vnímáme, že nám na náměstí chybí cukrárna, takže dole z bývalého bytu až po cvičnou kuchyň by se vytvořila cukrárna. Je to ve fázi jednání. Požádáme kraj o souhlas s vybudováním prostoru a rada kraje rozhodne, jakým způsobem to někdo pronajme. Zda si to nájemce zrealizuje na vlastní náklady, nebo to udělá správa majetku a pronajme se to klasicky," doplnila starostka, s nímž tentokrát souhlasil i častý oponent vedení radnice, zastupitel Jaroslav Štekbauer. „Je to v pořádku, těch dvacet procent si aspoň vydělá na nějaké provozní náklady," řekl.