Staniční sestra Léčebného a rehabilitačního pracoviště Nemocnice Vítkov Lenka Rychlá sdělila, že celkem pořídili 18 nových televizorů pro jednotlivá oddělení i ambulance.

„Dříve na pokojích ani ambulancích televize nebyly, proto jsme se rozhodli je v rámci zkvalitnění služeb pacientům pořídit,“ uvedla Lenka Rychlá.

Televize jsou umístěné na držáky na stěnách v ideální výšce a navíc se ovládají speciálními zjednodušenými ovladači typu „senior“, aby měli pacienti ideální podmínky ke sledování svých oblíbených pořadů. Tisková mluvčí skupiny AGEL Radka Miloševská doplnila, že investice na pořízení audiovizuální techniky a nutných komponentů přesáhla částku 250 tisíc korun. Dlouhý čas mohou pacienti detašovaného pracoviště novojičínské nemocnici trávit rovněž na internetu, neboť v celém areálu ve Vítkově je zdarma k dispozici internetové bezdrátové připojení.

Nellouš, nar. 26. 6. 2020, váha 3550 g, míra 50 cm, bydliště Ostrava. Fakultní nemocnice Ostrava.
FOTOGALERIE: Miminka narozená v období prázdnin a krátce před nimi - 1. část

„Přednedávnem jsme realizovali i kompletní výmalbu nemocničních prostor, a to nejen z hygienických důvodů, ale také z estetických. Chceme, aby se pacienti u nás cítili co nejkomfortněji,“ dodala Lenka Rychlá s tím, že k tomu vydatně pomáhá i personál pracoviště, který proměnil chodbu lůžkového oddělení nemocnice opakovaně v galerii. Nyní tam šestnáct krásných obrazů vystavuje dokonce jedna ze zdravotních sestřiček.

V Nemocnici Vítkov se nachází oddělení léčebné a rehabilitační péče, které slouží k doléčení převážně pacientům právě z novojičínské nemocnice a zařízení poskytuje také ambulantní péči pacientům spádové oblasti Vítkova.

Max Holuša, narozena 17. 8. 2020, míra 50 cm, váha 2800 g, Plesná. Fakultní nemocnice Ostrava.
FOTOGALERIE: Miminka narozená v období prázdnin a krátce před nimi - 2. část

„Společnost AGEL investuje ve Vítkově trvale a pravidelně. Namátkou lze zmínit nové vybavení interní ambulance, včetně gastroskopu, přístroje pro elektroterapii, k dispozici je nová galvanická vana na rehabilitacích, pro léčebnu dlouhodobě nemocných byla pořízena nová lůžka, lehátka, EKG přístroje a došlo i k rekonstrukci rozvodu medicinálního vzduchu. Pořízeny byly také centrifuga, dorozumívací zařízení, ultrazvuky či ergometry,“ vypočetla Radka Miloševská a upřesnila, že zmíněné položky byly v součtu za více než 4,2 milionu korun.