Nový pavilon spojí s hlavní budovou chodby v přízemí a ve druhém patře.

„V prvním podlaží budou nové ortopedické a spondylochirurgické ambulance, a také anesteziologická ambulance, aby pacienti nemuseli putovat po celé nemocnici. Ve druhé podlaží bychom chtěli mít třicetilůžkovou stanici ošetřovatelských a lůžek následné péče," přiblížil investici ředitel KHN Tomáš Canibal. 

Michal Brůna (v černém uprostřed) bude dál udílet pokyny karvinským hráčům. Už jako prezident klubu.
Nový šéf HCB Michal Brůna: Takové ambice jsem neměl, beru to jako čestnou funkci

Druhé podlaží bude navazovat na operační sál číslo 3, po operacích tak pacienti budou přímo převáženi na nové oddělení. „Ve třetím podlaží bude ortopedické oddělení. Obsahovat bude standardní lůžka, lůžka JIP a lůžka dospávacího pokoje," dodal Canibal.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube

Stavba nové nemocniční budovy bude českým unikátem, bude poskládaná z jednotlivých kontejnerů, tzv. modulů. „Ty kontejnery přijedou připravené, kompletně vybavené, včetně sanitární techniky a dalších potřebných věcí,“ řekl Canibal.

Dny Karviné.
Divokej Bill, Ztracený ani Wilson nepřijedou, nebudou Dny Karviné ani další akce

Momentálně se vybírá dodavatel spodní stavby, základových pásů a pilířů, na kterých bude stavba stát. Jednotlivá patra se začnou montovat v průběhu září a v listopadu by mohl být podle plánů pavilon předán k užívání. Majitelé nemocnice budou stavbu financovat z úvěrových zdrojů.

„Máme schválený úvěr na 100 milionů korun, investiční částka nebude vyšší," prozradil ředitel nemocnice.

Personálně je nemocnice na rozšíření kapacity připravena, tým se rozrostl o lékaře a sestry, kteří pracovali ve zrušené orlovské ortopedii.

David Valíček - kuchař, který baví lidi a učí je vařit