Krajské výsledky soutěže v úterý v Ostravě vyhlásili zástupci společnosti EY, která ji pořádá. Krajské výsledky soutěže v úterý v Ostravě vyhlásili zástupci společnosti EY, která ji pořádá pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Iva Vondráka a ve spolupráci s Agenturou pro regionální rozvoj v Ostravě.

Z malé firmy založené v roce 2002 dokázal Jan Hasík za 14 let vytvořit společnost s tržbami kolem 1,7 miliardy korun a se stovkou zaměstnanců.

V současnosti patří HSF System (HSF - haly, střechy, fasády - pozn. redakce) mezi nejvýznamnější stavební společnosti v ČR a na Slovensku.

„Jsem velice rád za toto ocenění, je pro mne příjemným překvapením. Chtěl bych zde poděkovat všem, díky kterým tady můžu dnes stát – našim zákazníkům, kteří si u HSF objednávají naše stavby, našim lidem – mnozí z nich jsou s námi od samotného počátku a také všem spolupracujícím institucím jako jsou banky a úřady. Díky všem se nám podařilo zvýšit obrat firmy z původních 90 milionů na dnešních 1,8 miliard korun," sdělil své první dojmy Jan Hasík.

Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2016 České republiky bude spolu s vítězi v dalších kategoriích vyhlášeno 28. února 2017 v Praze. Nejvíce kandidátů na celostátní titul má letos hlavní město Praha, následují Jihomoravský, Zlínský a Moravskoslezský kraj.

Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále, které se uskuteční 8.-11. června 2017 v Monte Carlu.

V loňském roce byl krajským titulem oceněn Rudolf Gregořica, výkonný ředitel a předseda představenstva společnosti LANEX, přední výrobce technického textilu v České republice a ve střední Evropě - více zde.