V rámci šestihodinového programu se tito řidiči seznamují se zmíněnou teoretickou, ale také praktickou rovinou řízení automobilů. Vypilují si i správnou techniku zvládnutí smyku, vyhýbacího manévru či krizového brzdění – navíc v různých rychlostech a na různých površích.

O užitečnosti projektu svědčí ohlasy samotných řidičů. Jak vyplývá z dotazníků vyplňovaných na konci kurzu, takové školení by dalšímu řidiči doporučili absolutně všichni zúčastnění.

Společnost Magna Energy Storage (MES) otevřela v průmyslové zóně po bývalém černouhelném Dole František továrnu na výrobu vysokoenergetických akumulátorů HE3DA, 17. září 2020 v Horní Suché.
PODÍVEJTE SE: V Horní Suché otevřeli zbrusu novou továrnu na baterie HE3DA

„Spokojenost a přibývající pozitivní ohlasy účastníků svědčí o tom, že projekt je užitečný a trefili jsme se jím přesně do poptávky řidičů-seniorů. Byl o něj velký zájem. Všem, na které se loni nedostalo, mohu s radostí oznámit, že letos bude ještě o 16 kurzů více než v předchozím ročníku,“ přiblížil Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR a předseda Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR.

I v průběhu roku 2020 se dohromady v osmi centrech bezpečné jízdy uskuteční celkem 144 kurzů v rámci celé České republiky.

Zdroj: Youtube

„Je to opravdu skvělé. Můžete si otestovat, jak váš vůz zvládat v krizových situacích. Pak člověk není překvapený na silnici,“ konstatoval po vlastní zkušenosti na polygonu u Příbrami herec Pavel Nový. Legendární dakarský závodník Karel Loprais zase doplnil, že vyzkoušet si reakce vozidla na polygonu je jeden z nejlepších tréninků pro bezpečnou jízdu v silničním provozu.

Bezplatné zdokonalovací kurzy řízení pro řidiče-seniory Jedu s dobou jsou nejen skvělým způsobem, jak zlepšit své řidičské schopnosti, ale navíc jsou zcela bez rizika – nikomu z účastníků nehrozí, že by byl kritizován nebo snad „přišel o papíry“.

Vedoucí Centra provázení ve FN Ostrava Iva Kuzníková.
Ve Fakultní nemocnici Ostrava zahajuje činnost Centrum provázení

Přihlášení do kurzu je dostupné na adrese ZDE.

O projektu Jedu s dobou

Bezplatný vzdělávací program Jedu s dobou realizuje Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR. Finanční podporu projekt získal z Fondu zábrany škod.

· Zdarma pro řidiče nad 65 let
· Dostupný na osmi polygonech v ČR (Ostrava, Třinec, Vysoké Mýto, Jihlava, Hradec Králové, Sosnová u České Lípy, Příbram, Most)
· Absolventi mohou kurzem projít následující rok znovu
· Poznání chování a limitů svého automobilu v praxi
· Získání větší jistoty při řízení
· Odhalení svých slabých a silných stránek
· Doplnění znalostí z novinek v dopravních předpisech

Teoretická část (doba trvání 2 hodiny)

· Novinky v dopravních předpisech a jiné zajímavosti
· Předcházení a řešení krizových situací
· Fyzikální zákonitosti pohybu automobilu
· Technický stav vozidla, pneumatiky
· Činnost a význam elektronických systémů automobilu
· Nové trendy v oblasti výbavy vozů
· Řešení modelových situací formou diskuse

Praktická část (doba trvání 3 hodiny)

· Správná technika zvládnutí nedotáčivého nebo přetáčivého smyku
· Správná technika vyhýbacího manévru
· Krizové brzdění v různých rychlostech a na rozdílných površích (mokro, kluzko, sucho)
· Jízda zatáčkou
· Zdravověda s praktickou ukázkou