Po startu pravidelné linky z Ostravy do Paříže a obnovení letů do Vídně je tady další rozšíření nabídky mošnovského letiště. Inauguračním letem totiž další pravidelnou linku Ostrava-Londýn rozjede nízkonákladová letecká společnost Ryanair.

Podle mluvčí letiště Michaely Kubešové cestující z Ostravy využijí pravidelnou linku na londýnské letiště Stansted. „Ryanair bude létat třikrát týdně, vždy v úterý, čtvrtek a sobotu. Jednosměrná letenka se dá pořídit už od dvaceti euro přímo na internetových stránkách společnosti," informovala Deník Kubešová.

Na první let z Ostravy do Londýna se těší například Jarmila Domesová ze Zábřehu. „Obousměrnou letenku jsem si koupila za třináct set korun zhruba před měsícem a právě včera jsem se elektronicky odbavila. Díky tomu nemusím být na letišti dvě hodiny předem, jak je to běžné. Stačí přijet čtyřicet minut před odletem. Jsem ráda, že byla linka z Ostravy zavedená. Člověk díky tomu nemusí cestovat navíc, ať už do Brna nebo do Katovic," řekla Domesová s tím, že do Londýna jede na poznávací dovolenou se svou vnučkou.

Kromě pravidelné linky do Londýna se dá z Mošnova cestovat také do Paříže nebo Vídně. „Tam je prodej letenek do podzimu dočasně pozastavený. Linka je totiž určena především manažerům a v letních měsících o ni není takový zájem. Naopak je to u letů do Paříže. Květnové spoje byly naplněné bez problémů," doplnila mluvčí letiště Kubešová.

Lidé, kterým nestačí nabídka ostravského letiště, mohou využít nového dopravního přepravce. Společnost Turbotiger bude od 3. červa jezdit čtyřikrát denně na letiště a do center v Katowicích a Krakově. „Minibusy TigerExpress budou vyjíždět z Ostravy ze stanoviště v blízkosti nádraží Svinov, zastaví v centru Ostravy u obchodního domu Kaufland a následně v Bohumíně. Poté zamíří do Polska. Naše spoje budou jezdit v takových časech, aby co nejlépe navazovaly na odlety většiny linek z letišť v Katowicích a Krakově a současně, aby umožnily například jednodenní turistickou či služební návštěvu obou měst," řekl spolumajitel společnosti Aleš Ondrůj. Na závěr dodal, že ceny za přepravu ve spojích TigerExpress začínají na dvě stě dvaceti korunách.

Budeme u toho! Prvního premiérového letu na nové pravidelné lince z Ostravy do Londýna se zúčastní i Deník. Reportáž z paluby letadla si přečtěte už za týden ve čtvrtečním tištěném vydání.