Protinákazová opatření vedoucí k dočasnému uzavření kamenné prodejny, fungující v Havířově-Šumbarku již osmnáctým rokem, sex-shop podle jeho šéfa moc neomezují.

„Meziročně nám s vyhlášením nouzového stavu a omezením volného pohybu osob v březnu narostly o pětatřicet až čtyřicet procent objednávky na e-shopu,“ líčí Adam Durčák.

Bohumín v celostátní karanténě, 1. dubna 2020.
PODÍVEJTE SE: Bohumín, město bez hysterie. Starosta Vícha: Nezbývá než čekat

Nové trendy (zatím) v sexuálních hrátkách každopádně tým čítající včetně „testérů“ pomůcek okolo dvaceti lidí nezaznamenává. Snad jdou více na odbyt umělé vaginy a další masturbátory pro pány, jež jsou osamělí nebo mají partnerky v karanténě.

„Nejčastěji se stále prodávají vibrátory a takzvané womanizéry, podtlakové stimulátory pro ženy,“ pokračuje Durčák.

Ostravské obvody Stará a Nová Bělá v době koronavirové pandemie.
PODÍVEJTE SE: Ve Staré Bělé mají Koronu od 14. června 1801!

A kondomy jsou zákazníci schopni pořizovat po stovce. „Už ne po třech nebo deseti. Berou padesátky i stovky. Jejich největší balení začíná být nedostatkovým zbožím,“ uvádí šéf sex-shopu s tím, že jen prezervativů mají v nabídce na pět desítek druhů. Za skokana měsíce března považuje stolní hry. Je po nich poptávka jako jinde po domácích pekárnách…

Samozřejmě ze šumbarské centrály expedují ve větším dezinfekce na erotické pomůcky. „Kupodivu i více lubrikačního gelu s přísadou dezinfekční látky, který se nedá použít skutečně na nic jiného, než sex,“ tvrdí Durčák. Personál připisuje tento fakt i psychologickému faktoru.

COVID-19 sice není pohlavní chorobou, ale i při intimním kontaktu se dá „chytit“. Sex-shop díky internetové poptávce pracuje na dvě směny. „Jsou oddělené, aby se nepotkávaly ve společné místnosti,“ upozorňuje provozovatel.

Nákaza se týmu doposud vyhýbá, nikdo z něj nemá dobrovolnou ani nařízenou karanténu. Ostatně zkoušení novinek – třeba venušiných kuliček po třech či vibrátorů pro páry – se právě doma provádí nejlépe.

Havířov v celostátní karanténě.
PODÍVEJTE SE: Havířov v době koronaviru, rozkvétající prázdné město

I havířovští klienti si nyní objednávají online a k doručování zboží využívají zásilkoven, případně kurýrů.

„Pro nás je v dnešní situaci zásadní právě e-shop a expedice,“ upozorňuje Durčák. Prozrazuje rovněž plány s kamennou prodejnou Růžového Slona: Až pomine koronavirové šílenství, mohla by se rozrůst ze současných 100 na 300 metrů čtverečních!

Snímek z natáčení seriálu Místo zločinu Ostrava.
OHLÉDNUTÍ: Místo zločinu Ostrava. Přinášíme výběr momentů z celého natáčení