Radegast je mojí srdeční záležitostí, říká sládek nošovického pivovaru
aktualizováno 15. 7. 2013
Redakce
Nošovice - Přesto, že na svých cestách ochutnal stovky piv z různých koutů světa, o českém říká, že je nezaměnitelné a výjimečné. Zdeněk Baszczyňski, sládek nošovického pivovaru, odpovídal on-line na dotazy čtenářů.
Zdeněk Baszczyňski, sládek nošovického pivovaru, odpovídal on-line na dotazy čtenářů Deníku.
|
Foto: Deník/Martin Pleva
V Nošovicích vaří sládci pivo Radegastu už více než 40 let. Za tu dobu se toho hodně změnilo a pivovar prošel několika etapami modernizace. Nezměnila se ale receptura ani postup vaření piva Radegast, a tak zůstává stejná i jeho chuť, výrazná hořkost a správný říz.
Při prohlídce pivovaru Radegast navštívíte nejprve Návštěvnickém centrum – Radegastovu svatyni s interaktivní expozicí. Zde vás seznámí například s historií piva Radegast, kultem boha Radegasta a podobně.
Sládek nošovického pivovaru Zdeněk Baszczyňski toho ale v on-line rozhovoru prozradil čtenářům Deníku mnohem víc.
Celý rozhovor najdete zde