„Společnost Tatra byla na výstavě, která se uskutečnila v Abu Dhabi, reprezentovaná dceřinou společností Tatra Export. Na venkovní ploše vystavila speciály, konkrétně vyprošťovací vozidlo, vozidlo pro převoz nevybuchlé munice a také podvozek s hákovým nakládačem pro kontejnery ISO 1D a flatracky," uvedl Jiří Kašpárek, ředitel marketingu společnosti Tatra.

„První dvě vozidla jsou postavena na plněpohonných podvozcích produktové řady Tatra 815-7 s centrální nosnou rourou a nezávisle zavěšenými, výkyvnými, vzduchem odpruženými polonápravami. Díky této koncepci jsou schopna zvládat obtížný terén, a to navíc s vysokou rychlostí," uvedl dále Jiří Kašpárek s tím, že třetí vozidlo Tatra 810 je takzvaný plněpohonný „střeďák". Ten kopřivnická automobilka vyvinula a dodává Armádě České republiky. „Popularita tohoto modelu v zemích Středního východu stoupá a s ní také prodejní úspěchy," uvedl ředitel marketingu.

Největší ohlas mělo na výstavě vyprošťovací vozidlo, které návštěvníky výstavy zaujalo tím, že je určeno k vyproštění a následnému odtahu stávajících i plánovaných kolových vozidel, a to jak taktických, obrněných, tak i podpůrných logistických. Zadní zvedací plošina přitom umožňuje táhnout vozy se zatížením přední nápravy až 14 tun. „Vyproštění vozidel je možné jak ve svahu, tak v těžce přístupných místech. Vozidlo je vybaveno přední odnímatelnou radlicí a díky ní se může podílet na úpravách terénu například při stavbě zákopů a bariér, přípravě cest nebo při odstraňování překážek z trasy," doplnil informace Jiří Kašpárek.