S cestujícími pak sunul vlak několik set metrů zpět k nástupišti. Podle svědků někteří cestující vystupovali přímo do kolejiště.

Událost potvrdil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Fanoušci Baníku, 17. října 2021 v Olomouci.
Baníkovci v Olomouci: Takto vypadal výjezd fanoušků pátečním expresem

„Vlak měl postavenou vlakovou cestu. Projel tedy na návěst povolující jízdu a nedošlo k žádnému ohrožení bezpečnosti. Vlak měl údajně zastavit zhruba 300 metrů za peronem. Pro výstup a nástup se pak vrátil k nástupišti,“ řekl Šťáhlavský.

V uzavřené facebookové skupině Olomoučáci někteří uživatelé uvedli, že někteří cestující začali po zastavení za hlavním nádraží vystupovat přímo do kolejiště.

Motoristická akce s názvem Road Circus na ulici Horní v části mezi Dubinou a Bělským lesem. 18. září 2021 v Ostravě.
OBRAZEM: Silné stroje v Ostravě, kaskadéři na motorkách předvedli úžasnou show

„Ve vlaku byl trochu zmatek, někteří začali vystupovat přímo do kolejiště. Nechápu, jak toto může někoho napadnout,“ uvedl jeden z diskutujících.

„Podle dostupných informací vlakový doprovod upozornil rozhlasem cestující, aby nevystupovali a před pohybem vlaku měl zajistit dveře proti otevření,“ dodal Štáhlavský.

Na letišti v Mošnově na Novojičínsku začaly 18. září 2021 dvoudenní Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR, které jsou největší bezpečnostní přehlídkou v Evropě. letounu C5-M Super Galaxy
Dny NATO první den navštívilo 33 tisíc lidí, spousta z nich skončila v kolonách

Vlak přijížděl do Olomouce se zpožděním 30 minut, které si přivezl již ze Slovenska. Událostí v krajském městě ho navýšil na téměř 45 minut.