Majitelé firmy TATRA TRUCKS na konci roku 2018 znovu angažovali osvědčený tým v čele s Petrem Karáskem, aby postavil podnik opět na nohy. Hlavní kroky se podařilo realizovat během první poloviny loňského roku, v té druhé však krizoví manažeři pokračovali, aby se předešlo opakování situace z předchozích let, kdy se jimi nastavené procesy postupně vytrácely.

„Výsledkem společného úsilí celého týmu je, že TATRA TRUCKS má znovu nastavený systém plánování a procesy pro přípravu zakázky na období celého výrobního a předvýrobního cyklu, tj. na minimálně půl roku dopředu, přičemž jednodušší provedení mohou systémem projít rychleji, naopak pro přípravu složitějších specifikací je vytvořen odpovídající prostor,“ shrnul krizový manažer Václav Korcan.

Dvacátá osmá Slavnost města Nový Jičín se letos neuskuteční. Připoměňte si tuto každoročně největší akci Nového Jičína alespoň ve fotografiích z některých dřívějších let. Třeba se některý čtenář pozná.
Slavnost města Nový Jičín se letos ruší, o koncerty ale lidé nepřijdou

Majitelé potvrdili, že krizoví manažeři se osvědčili. „Tým pod vedením pana Karáska splnil naše očekávání, znovu nastavil stěžejní procesy tak, abychom si udrželi stanovenou strategii a zlepšili ekonomické výsledky. Jak pro tuzemský trh, tak pro zahraniční zákazníky je důležitým signálem, že opět vše funguje tak, jak má,“ řekl Michal Strnad, majitel CZECHOSLOVAK GROUP.

„Oceňuji vysokou profesionalitu a spolupráci týmu krizových manažerů sestaveného Petrem Karáskem a těší mě, že jejich mise byla úspěšně dokončena a Tatra je opět v dobré kondici. O jejich kvalitě svědčí i to, že je majitelé angažovali opakovaně,“ doplnil Ján Dolejš, předseda České asociace interim managementu, která sdružuje krizové a projektové manažery napříč celou republikou.

Zisk v loňském roce

Tým krizových manažerů pod vedením Petra Karáska zachránil jednu z nejstarších automobilek světa už v roce 2013. Tatra se však v letech 2017 a 2018 opět do složité situace a bylo nutné zasáhnout. Po předloňské ztrátě 69 milionů korun vytvořila TATRA TRUCKS loni provozní zisk před odpisy (EBITDA) 365 milionů korun. Tržby jí vzrostly meziročně o více než 2 miliardy na 5,88 miliardy korun.

Kopřivnice. Ilustrační foto.
Kopřivnice pomůže místním podnikatelům

„Hlavní podíl na velmi pozitivních hospodářských výsledcích v roce 2019 má celý tým všech zaměstnanců podniku, to není jen dílo managementu nebo krizových manažerů. Věřím, že je k dispozici dostatečné poučení a TATRA TRUCKS už krizové manažery nebude potřebovat a nepoleví v nastavených trendech,“ dodal krizový manažer Petr Karásek.