Ostravský Avion Shopping Park připravuje už v listopadu otevření třinácti nových obchodů na ploše přes dva tisíce čtverečních metrů. Zaměřeny budou na sportovní značky a módu jako jsou Nike, Alpine Pro, Nord Blanc a další. „Překvapením pro zákazníky budou zcela jistě i úplně nové značky, které míří poprvé do tohoto regionu jako Esprit, Swarovski nebo The North Face,“ vyjmenovala Kateřina Ježková, ředitelka Avion Shopping Parku v Ostravě. V Avionu přibudou i obchody Kara, CCC boty nebo Max Tara a nově návštěvníci budou moci využívat také čistírnu oděvů.

Tím však rozšiřování obchodního centra nekončí. Přistavuje se jak na jižní části, tak na severní. Celkem jde o investici ve výši 1,5 miliardy korun. „Po dostavbě obou částí centra vznikne navíc v Avionu až 400 nových pracovních míst,“ konstatovala Ježková.

Po realizaci severní přístavby v roce 2011 přibude dalších 29 obchodů a vznikne až 150 nových pracovních míst. Investice do severního projektu jen do roku 2011 bude přes 470 milionů korun. Do nové jižní části na druhé straně Rudné ulice budou moci první návštěvníci zavítat na jaře příštího roku. „Hlavním nájemcem se stane obchodní dům s nábytkem a doplňky KIKA, jehož objekt bude třípodlažní. Kromě toho zde vnikne pět dalších obchodů o rozloze přes devět tisíc čtverečních metrů s podobným zaměření jako KIKA,“ prozradila Ježková. Na této straně Rudné přibude také více než 650 parkovacích míst. V jižní části Avionu nalezne uplatnění více než 260 nových zaměstnanců. Aby se na Rudné ulici nekomlikovala doprava, dokončuje se v současné době také vícepruhový kruhový objezd.

Po dokončení celého projektu se ostravský Avion Shopping Park stane největším obchodním centrem na Moravě. Celková velikost nákupního centra bude více než 100 tisíc čtverečních metrů a lidé zde najdou zhruba 200 obchodů.