Zóna nabídne 93.000 metrů čtverečních zastřešených prostor. ČTK to za firmu řekl Michal Procházka. Náklady na výstavbu se podle něj zatím nedají odhadnout. 

Vizualizace památníku obětem loňské prosincové střelby ve Fakultní nemocnici Ostrava, při které zemřelo sedm lidí.
Tento památník uctí oběti střelby ve Fakultní nemocnici v Ostravě

"Odstřel komínů je součástí přípravy pro nový areál Ostrava-Hrušov Business Park, který nabídne prostory pro skladování, logistiku a lehkou průmyslovou výrobu. Rád bych ocenil konstruktivní spolupráci se všemi místními úřady při přípravě tohoto projektu, který hrušovský brownfield kultivuje a přinese do regionu nová pracovní místa," uvedl manažer projektu Aleš Růžička.

V areálu dříve působily chemické závody, které vyráběly a zpracovávaly kyselinu dusičnou, sírovou, chlorovodíkovou, mravenčí, síran sodný, chlorid barnatý a další chemikálie. "Provoz závodů byl ukončen v roce 1996 a zbývající činnosti zde skončily v roce 2006, v současnosti je většina objektů s výjimkou základových konstrukcí zcela zbořena," uvedl Procházka. 

Muži (na snímku ze zahájení procesu počátkem letošního března) hrozilo až deset let vězení. Nakonec odešel s podmíněným trestem.
Deset let? Ne, za smrt seniora v Orlové pouliční muzikant do basy nepůjde

Nyní areál čeká kompletní sanace. "Lokalita bude v rámci projektu plně revitalizována včetně odvozu nebezpečných látek a zabezpečení proti šíření odpadů do okolí. Město oživením bývalých hrušovských závodů získá moderní areál splňující nejpřísnější požadavky na životní prostředí a bezpečnost," uvedl Procházka. 

Průmyslovou zónu budou tvořit tři budovy, které k sobě budou navzájem přiléhat. Kolik pracovních míst v místě vznikne, bude záležet na tom, jací investoři haly obsadí. Areál se nachází nedaleko centra Ostravy a má dobrou dopravní dostupnost díky blízkému napojení na dálnici D1 i na železnici.

Instalace kamer motoristy zmátla. Většina si myslela, že jde o rychlostní radar.
Ne rychlost! Nové kamery v Rudné ulici v Ostravě bude zajímat jízda na červenou
Lev indický z ostravské zoo musel být utracen, byl starý a nemocný.
Zoo Ostrava přišla o krále zvířat, byl starý a nemocný, zůstala jen lvice