Během prvních sedmi týdnů si lidé vypůjčili přes 16 000 kol. Nejvyužívanějšími stanicemi pro půjčení a vrácení kol byly v tomto období stanice Náměstí republiky, která byla letos z důvodu množství kol rozdělena na dvě. 

Zrekonstruovaná budova Muzea Těšínska.
OBRAZEM: Piastovci, Beskydy, uhlí, lid i války aneb Příběh Těšínského Slezska

Dále to byla stanice Dětské hřiště v parku Palackého a stanice u Autobusové nádraží-Kaufland. „Průměrná délka výpůjčky je kolem 12 minut a 30 vteřin. Ukazuje se, že stejně jako v jiných městech se snaží uživatelé sdílených kol hlídat si hranici dojezdu 15 minut, což je čas po který je jízda na kole zdarma,“ upřesnil náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Nejčastěji jezdí cyklisté směrem z Náměstí republiky dolů k nádraží a dále pak na Šumbark. Tepnami jsou Hlavní a Dlouhá třída, Těšínská a Dělnická ulice. Velmi oblíbenou je i nově zřízená stanice Na Nábřeží - Vyhlídka.

Kapela Mirai uspořádala první největší živý autokoncert v České Republice který se uskutečnil v Dolní Oblasti Vítkovic, 15. května 2020 v Ostravě. Organizátoři uvedli že celková kapacita 500 aut byla vyprodána.
PODÍVEJTE SE: První autokoncert v Ostravě, auta i lidé tančili v rytmu Mirai

Letos je v Havířově k vypůjčení 150 sdílených kol, které jsou k dispozici na 50 stanovištích. Prodloužila se doba placené jízdy. Na místo loňských 30 minut mohou uživatelé Nextbiku jezdit 45 minut. Jízda je pak stojí stejně jako v roce 2019, tedy 20 korun. Mezi novinky také patří možnost rezervace kola před jízdnou na 15 minut, která je závazná a stojí 10 Kč.

V průběhu celého letošního roku je u 10 kol s označením Slezské univerzity v Opavě (červené doplňující znaky v zadní části kola) 30 minut jízdy zdarma. Sdílená kola budou v ulicích města Havířova až do 30. listopadu. 

O netradiční zpestření páteční směny zaměstnanců strojírenské firmy, která se v Petřvaldu na Karvinsku zabývá zpracováním plechů, se postaral jak nádherně zbarvený papoušek amazoňan.
VIDEO: Nečekaná show, amazoňan vletěl do haly v Petřvaldu, pak bojoval s hasiči
Těrlická přehrada, říjen 2019. Ilustrační foto.
Těrlicko přitvrdí v boji s nepořádkem u přehrady, lidem hrozí tisícové pokuty