Událost byla na tísňovou linku hasičů ohlášena patnáct minut před šestnáctou hodinou. 

Sběrný dvůr. Ilustrační foto.
Separační dvory na Novojičínsku opět otevírají

Operační středisko na místo vyslalo postupně osm hasičských jednotek - profesionální ze stanic HZS MSK v Bílovci, Novém Jičíně a z Letiště Leoše Janáčka Ostrava a dobrovolné hasiče ze Studénky, Bílovce, Příbora, Petřvaldu a Tísku.

„Už po příjezdu prvních jednotek na místo události šlehaly ze střechy objektu plameny. Zásah byl rozdělen na dva bojové úseky a v prvotní fázi bylo nasazeno pět vodních proudů - jak na samotné hašení, tak na ochranu před dalším šířením. Při průzkumu bojem uvnitř objektu v silně zakouřeném prostředí byli lehce zraněni dva příslušníci HZS Moravskoslezského kraje, utrpěli pohmožděniny. O oba se postarali přivolaní zdravotníci,“ popsal situaci mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. 

Svatopluk Němeček.
Exministr zdravotnictví Němeček se pustil do Vojtěcha a Babiše: Tragédie a chaos

Hasičům se podařilo požár lokalizovat krátce po 17. hodině.

Video ze zásahu hasičů

Zdroj: Youtube

„Zasahující jednotky musely rozebrat většinu požárem zasažené střechy, aby se dostaly na všechna skrytá ohniska a vyloučily další možné šíření. Pomáhaly jim s tím termokamery i výšková technika. Celková likvidace zabrala další dvě hodiny, deset minut po devatenácté hodině zůstala na místě již jen místní dobrovolná jednotka, která až do půlnoci kontrolovala požářiště,“ doplnil Jakub Kozák.

Vyšetřovatel hasičů stanovil předběžnou škodu na dva miliony korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Okolí Pradědu a Ovčárny v neděli 5. dubna 2020 dopoledne.
Skiareál na Ovčárně otevřel, kyvadlovka ale nejezdí