"Událost se obešla bez zranění, předběžná škoda na hale a dřevozpracujících technologiích, modernizovaných před několika lety, byla odhadnuta na 20 milionů korun. Příčina vzniku výbuchu a požáru je v šetření," řekl v sobotu ráno k události mluvčí krajských hasičlů Petr Kůdela.

Operační středisko hasičů bylo o výbuchu a následném požáru přízemní haly o půdorysu 30 x 15 metrů informováno v sobotu před pátou hodinou ranní. Pohotovým zásahem se jim podařilo před plameny uchránit sousední větší halu.

Noční honička začala v polských Hlubčicích a skončila v Krnově na Městské ulici.
OBRAZEM: Kradené auto, drogy. Policejní honička přijela z Polska do Krnova

Do Bílčič vyjela jednotka ze stanice Bruntál, společně s ní dobrovolní hasiči z okolí - z Horního Benešova, Lomnice, Litultovic, Dvorce a Budišova nad Budišovkou.

"Hasiči dostali požár pod kontrolu zhruba za hodinu, za další hodinu jej uhasili, když museli rozebírat střešní konstrukce. Před požárem se jim podařilo uchránit sousední větší halu. Po odjezdu čtyř jednotek hasičů hlídali požářiště hasiči z obcí Dvorce a Horní Benešov, minimálně během sobotního dopoledne," doplnil Petr Kůdela.

Charita Krnov uskladnila v městském Prioru 60 starších nemocničních lůžek. Jedná se o dar Ukrajině, ale Charita lůžka ochotně zapůjčí na rozšíření českých nemocnic, když bude potřeba.
Nemocniční lůžka jsou dar Ukrajině. Charita je dá k dispozici