Operační středisko hasičů bylo o události informováno v sobotu 28. června kolem půl desáté dopoledne. Na místo okamžitě vyjeli hasiči z Bílovce, Nového Jičína, Vítkova, i jejich dobrovolní kolegové z Luboměře, Spálova, Oder, Fulneku a Potštátu. Hašení a dohašování jim zabralo prakticky celý den.

„Oheň poničil i letošní úrodu sena uskladněného ve vacích okolo kovového skladiště. Předběžná škoda na píci i na zkřivené konstrukci ocelokolny byla předběžně odhadnuta na jeden milion korun," uvedl k zásahu Petr Kůdela, tiskový mluvčí krajských hasičů. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Skladiště s ocelovou konstrukcí a plechovou krytinou o půdorysu 80×20 metrů bylo částečně zaplněno lisovanou slámou. Oheň tak zasáhl slámu „pouze" na ploše 30×20 metrů. Hořet ale začalo i seno z letošní sklizně, které bylo uskladněno kolem objektu ve velkých vacích.

„Hasiči ve spolupráci se zemědělským nakladačem slámu vyváželi na pole a dohašovali. Kolem sedmé hodiny večerní zůstaly na místě už jen dvě jednotky dobrovolných hasičů – Luboměř a Spálov," dodal mluvčí s tím, že příčina požáru je v šetření.