„Požár zasáhl přízemní část s prodejními prostory, kouř se pak dostal do druhého obytného podlaží,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Jakub Kozák.

Výbuch s následným požárem byl na tísňovou linku ohlášen čtvrt hodiny po sobotní třiadvacáté hodině. Na místo byli vysláni hasiči ze stanice hasičského záchranného sboru v Novém Jičíně a dobrovolné jednotky z Frenštátu pod Radhoštěm, Kopřivnice, Kunčic pod Ondřejníkem, Trojanovic a Štramberka.

Požár penzionu na Frýdecko-Místecku hasili hasiči přes sedm hodin.
V Písku shořel dřevěný penzion za dvacet milionů korun

„Tři lidé ze zasažené budovy utekli na střechu vedlejšího objektu, odkud je po žebřících zachránili hasiči - bylo mezi nimi i jedno dítě. Dalších deset osob dům opustilo samovolně a bez zranění ještě před příjezdem jednotek,“ doplnil mluvčí hasičů.

Zdroj: Youtube

Záchranáři byli v kontaktu s pěti účastníky požáru.

„Jeden muž byl pouze prohlédnut zasahujícím lékařem, ale jeho ošetření nebylo potřebné. Další čtyři osoby sanitní vozidla transportovala do nemocnice v Novém Jičíně. Všichni pacienti byli při vědomí a mimo ohrožení života,“ přiblížil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že na místo dorazily čtyři týmy záchranářů.

Velikonoční jarmark se uskutečnil v sobotu 13. dubna na nádvoří a ve vnitřních prostorách Žerotínského záku v Novém Jičíně.
Velikonoční jarmark na zámku: návštěvníky sychravé počasí neodradilo

„Muž a žena středního věku utrpěli vícečetná poranění v oblasti horních a dolních končetin středně závažného rázu. Po ošetření je tým RZP předal na chirurgické ambulanci. Mladá žena a pětiletý chlapec byli k vyloučení zdravotních obtíží přepraveni na interní a dětskou ambulanci,“ doplnil Lukáš Humpl.

Následky požáru, který se udál v noci ze soboty na neděli v tržnici pod náměstím.Zdroj: čtenář DeníkuCo bylo příčinou výbuchu šetří policejní specialisté ve spolupráci s vyšetřovateli hasičů.

Požár zaměstnává od soboty také policisty, kteří okamžitě po příjezdu uzavřeli komunikaci, aby hasiči živel likvidovat. Pomáhali také dostat obyvatelé ze sousedních domů do bezpečí.

„ V tuto chvíli probíhá střežení objektu. Jakmile to okolnosti dovolí, bude provedeno ohledání místa - požářiště, kterého se budou účastnit specialisté, kriminalisté a policejní psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Příčiny požáru a výbuchu jsou předmětem prověřování kriminalistů, kteří spolupracují s vyšetřovatelem hasičů,“ řekla k případu Pavla Jiroušková, mluvčí krajské Policie ČR.

Ilustrační foto.
Medvědice se objevila v blízkosti hukvaldské obory
V mokřadech stál stan pro focení ptáků. Narušil ale jejich hnízdění.
V mokřadech stál stan pro focení ptáků. Narušil ale jejich hnízdění