Plameny vyšlehly z vozidla ve chvíli, kdy projíždělo silnicí mezi Klimkovicemi a Bravanticemi. Příčinou byla pravděpodobně technická závada na brzdách.

Řidič kamionu měl štěstí, že byl v koloně tří automobilů mířících do Ruska. „Řidič jednoho z nich zpozoroval kouř na přívěsu kolegy jedoucího před ním. Okamžitě zastavili, přívěs zajistili proti odjetí a s tahačem odjeli do bezpečné vzdálenosti. Také použili na rychle se rozšiřující oheň přenosné hasicí přístroje," popsal dramatickou situaci mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

 S požárem kamionu, který převážel náklad sporáků do Ruska, bojovali ve čtvrtek v noci profesionální a dobrovolní hasiči na silnici mezi Klimkovicemi a Bravanticemi.

Na místo vyrazili tři profesionální hasičské jednotky z Ostravy-Zábřehu, Ostravy-Poruby a Bílovce. Na pomoc jim přijeli i dobrovolní hasiči z Klimkovic.

„Při příjezdu hasičů již hořel celý prostor přívěsu plný sporáků. Většinu ohněm poškozených sporáků přitom museli hasiči vynášet z korby přívěsu, na silnici či vedle ní je kontrolovali termokamerou a prolévali vodou. Požár byl uhašen za padesát minut," dodal Kůdela. 

Zdroj: Youtube