V tu dobu už se z prodejny zdravotnických potřeb, která je v domě, valil hustý dým. Hasiči začali likvidovat oheň, mezitím na místo dorazily další jednotky a policisté. Podle informací zveřejněných na webových stránkách města Bílovce, se kouř dostal i do vedlejší budovy bývalé školy, kde nově sídlí knihovna.

„Byla provedena celková kontrola objektu knihovny. Zevrubnou kontrolou nebylo zjištěno poškození interiéru či podružný požár. Slabý kouř v místnosti byl zřejmě nasáván klimatizací z vedlejšího požáru. Hasiči prohlásili objekt za bezpečný. V celém objektu byla otevřena okna k větrání," stojí na webu města.

Předběžně byla stanovena příčina požáru možnou závadou na elektroinstalaci elektrického spotřebiče. Škodu způsobil hlavně hustý, černý dým. Hasiči stanovili předběžně výši škody na 800 tisíc korun. 

"Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo tísňový hovor ohlašující požár v obchodě na náměstí v Bílovci odpoledne v 15:15 hod v sobotu 2. ledna 2016. Krátce na to byly na místo události vyslány tři hasičské jednotky, jednotka HZS MSK z hasičské stanice Bílovec a dobrovolní hasiči z Bílovce a Tísku. Po příjezdu a průzkumu místa události hasiči zjistili, že se jedná o požár v obchodě se zdravotnickými potřebami. Požár samotný nebyl velkého rozsahu, avšak práci hasičům ztěžovalo silné zakouření způsobené požárem. Silné zakouření zasáhlo kromě obchodu i byt nad obchodem a částečně i budovu Městské knihovny, která s obchodem sousedí. K odvětrání silného zakouření museli hasiči nasadit i přetlakovou ventilaci. Požár se podařilo lokalizovat v 15:40 a likvidovat až v 17:20 hod. Škoda způsobená požárem je předběžně stanovena na 800 tisíc korun, přičemž podstatná část škody byla způsobená silným zakouřením," informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Marek Gašparín.

Následky požáru v bílovecké prodejně.