Festival Fajn léto po židovsku
Kdy: od 10. července do 12. července
Kde: Krnovská synagoga
Za kolik: ceny vstupného na jednotlivé dny najdete na www.krnovska-synagoga.cz
Jedinečnou možnost, nahlédnout do do židovské kultury prostřednictvím festivalu Fajne léto budete mít o tomto víkendu. V tajemném prostředí synagogy v Krnově na vás bude čekat mnoho zajímavých zážitků. Těšit se můžete na koncerty, workshopy, besedy, VIP prohlídky synagogy s ochutnávkou kosher jídel a nápojů, výstavy, slavnostní položení stolpersteinu – neboli kamenu zmizelých – na Krnovském náměstí, ale i prostor pro ztišení se na večerní a ranní bohoslužbě.


Rivalové - Slezskoostravské filmové pátky
Kdy: 10. července ve 21.15
Kde: Travnatá plocha u hasičské zbrojnice v Kunčičkách, Bořivojova 101/45, 718 00 Slezská Ostrava-Kunčičky
Za kolik: zdarma
V rámci akce Slezskoostravské filmové pátky, vás čeká po celé léto nabitý filmový program, který si můžete užít zcela zdarma. Stačí vzít deku a dorazit k hasičské zbrojnici v Kunčičkách. Tentokráte se nechte unést filmem Rivalové.
Závratná rychlost, adrenalin proudící v žilách, krásné dívky a nezkrotná touha po vítězství. Závody Formule 1 jsou místem, kde jediná chyba může znamenat smrt. Na těchto okruzích spolu soupeří dva odvěcí rivalové. James Hunt je neřízená střela, neodolatelný playboy a brilantní řidič. Niki Lauda je dokonalý profesionál, vždy precizní a disciplinovaný. Film Rivalové vypráví skutečný příběh dvou pilotů, kteří jsou soky nejen na okruzích, ale také ve skutečném životě. Přestože jsou soupeři, jsou také jeden pro druhého inspirací. Přes jejich rozdílnost je v životě pojí zvláštní přátelství. Ale rivalita je žene ke stále riskantnějším výkonům. Titul mistra světa může získat jen jeden. (Zdroj: ČSFD)

Citron, Lautr, Eufory - Barrák music hrad
Kdy: 10. července v 19.00
Kde: Slezskoostravský Hrad, Ostrava
Za kolik: 400 Kč
Legenda českého hard rocku a heavy metalu, kapela Citrón vystoupí v pátek na Slezskoostravském hradě v rámci projektu Barrak music Hrad. Jako předskokan se představí skupina Lautr. Největši pecky pro všechny fanoušky těchto žánrů zahrají kapely pod širým nebem.


Co jsme komu udělali – letní kino
Kdy: 10. července ve 21.00
Kde: KD Poklad, Ostrava
Za kolik: 80 Kč
Francouzskou komedii z roku 2014, Co jsme komu udělali, si pro vás připravili v letním kině DK Poklad na pátek 10. července. Od srdce se zasmát můžete už od devíti hodin večer.
Na životě je krásné, že se v něm nedá nic předem naplánovat. Například Verneuilovi si byli jistí tím, že se jejich čtyři nádherné inteligentní dcery provdají za výjimečné muže. A výsledek? Tím je kouzelná francouzská komedie Co jsme komu udělali?, kterou tvůrci ze země galského kohouta dokázali vyvolat stejně nadšené reakce, jaké následovaly po fenomenálních Nedotknutelných z roku 2011.


Jan Ne Ruda
Kdy: 10. července v 19.00
Kde: kinosál K3 Bohumín
Za kolik: 100 Kč, počet vstupenek je limitován na 100 ks
Divadelní představení Jan Ne Ruda je humorným zpracováním maturitní otázky Májovci, Ruchovci a Lumírovci, které se opírá z 50% na dochovaných faktech a z 50% na fikci. Havířovské divadlo Tom & Jeff vám navíc během vystoupení nabídne i projekci dobových fotografií z let 1858-1880.


Cross Orchestra
Kdy: 10. července v 19.00
Kde: Trojhalí Karolina, Ostrava
Za kolik: 150 Kč.
Hudební show největší pop-rockové kapely na Ostravsku se na vás chystá v pátek 10. července v Trojhalí Karolina. Koncert bude součástí projektu Bo kultura jede. Vstupenky je možné zakoupit pouze online na www.bokulturajede.cz.

Hlučínské jezero obsadí řezbáři
Kdy: od pátku 10. do neděle 12. července
Kde: Hlučínské jezero
Další, v pořadí již pátý ročník Prajzské řezbářské show se uskuteční od pátku 10. do neděle 12. července v areálu hlučínské štěrkovny. Půjde opět o klání s mezinárodní účastí, kromě řezbářů z Česka předvedou svůj um také mistři svého řemesla ze Slovenska a Polska. V rámci akce bude probíhat i dražba dřevěné sochy krále. S cenovými nabídkami se mohou zájemci hlásit na emailu info@sak-hlucin.cz. (ber)

Bohučovice ožijí Benátskou nocí
Kdy: v sobotu 11. července od 20 hodin
Kde: hřiště v Bohučovicích
Za kolik: 60 korun
Návštěvníci zažijí noc plnou hudby, tance, dobře vychlazeného piva a hamburgerů. O zábavu se dobře zvolenou hudební produkcí do značné míry postará DJ Danny Cold, další část příjemné atmosféry zůstává na samotných účastnících. (jih)

 
NA PŘÍKAZ CÍSAŘE, aneb velkolepý rytířský turnaj
Kdy: 11.-12. července
Kde: Hrad Sovinec, Jiříkov
Za kolik: dospělí 140 Kč, děti od 4 let 80 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 2 až 3 děti do 14 let) 370 Kč
Na hrad Sovinec se opět vrací historické akce spolku Špinavci a jejich hostů. První letošní akce v prostorách hradu patři mezi tři největší a nejnavštěvovanější akce v historii a proběhne o víkendu 11-12.7.2020 pod názvem NA PŘÍKAZ CÍSAŘE, aneb velkolepý rytířský turnaj. Letos proběhne již XXII ročník této tradiční události na hradě Sovinec. Mnoho šermířských soubojů, ale divadlo a nebo vystoupení s dravými ptáky bude na programu po oba dva víkendové dny.

Bo kultura jede: Deny & Karoli, Street dance pro děti
Kdy: 11. července v 10.00
Kde: Trojhalí Karolina, Ostrava
Za kolik: 120 Kč
Deny & Karoli, Street dance workshop je nachystán v sobotu 11. července pro děti a začátečníky. Pod vedením Karolíny Hýskové se můžete vy i vaše děti naučit, jak se správně tančí street dance a hlavně si užít mnoho zábavy.

Léto pod pecí
Kdy: 11. července v 17.00
Kde: Prostor pod Bold Tower, Dolní Vítkovice, Ostrava
Za kolik: zdarma
Léto pod pecí je projekt, který má výrazně podpořit kulturní život v Ostravě. Již v sobotu 11. července si na své přijdou milovníci skvělé muziky, ale taky divadelní nadšenci.Vše odstartuje již v podvečer imrovizačním divadlem All Imp. Dále vystoupí ostravská kapela Tamala. Jako takzvaný zlatý hřeb večera vás čeká vystoupení fenomenálního saxofonisty Michala Žáčka.


Africké trhy v Ostravě
Kdy: 11. července v 9.00
Kde: Black Kale Food, Ostrava
Za kolik: vstup zdarma
Pokud chcete vyzkoušet exotické ovoce, které jste možná ještě neviděli a zajímá vás coo pěstují ugandští drobní farmáři, v tom případě je tato akce přímo pro vás. Nejen že si domů odnesete kousek Afriky, ale navíc vás čeká dopoledne v příjemné společnosti mnoha netradičních chutí.


Nagauč – koncert
Kdy: 11. července v 19.00
Kde: Trojhalí Karolina, Ostrava
Za kolik: 150 Kč
Cover Band Nagauč, pro vás zahraje ty nejznámější světové songy v ostravském Trojkalí Karolina v sobotu 11. července. Můžete se v jejich podání těšit na hity od U2, Imagine Dragons, Depeche Mode, Linkin Park, Maroon5, Coldplay a dalších.

Komentovaná prohlídka kasáren v Koblově
Kdy: 12. července ve 13.00
Kde: Koblov, Ostrava
Zajděte si v neděli na prohlídku běžně nepřístupného areálu bývalých hraničářských kasáren v Koblově s možností navštívit interiéry vybraných budov. Prohlídku povede Bc. Patrik Falhauer, autor publikace Za linií. Prostor hraničářského pluku 4, část I. Kasárny. Sraz zájemců je v neděli 12. července 2020 ve 13 hodin na trolejbusové točně v Koblově.


Králičí skotačení
Kdy: 12. července v 16.00
Kde: Faunapark Frýdek-Místek, Na příkopě 1221, Frýdek-Místek
Za kolik: 50 Kč
Zábavné hry pro děti nejen o králíčcích s tetou Gábinou jsou nachystány na neděli ve Faunaparku Frýdek-Místek. Vezměte své děti a užijte si společně s nimi příjemné nedělní odpoledne.

Náměstí zaplní festival kultury a hlučínských řemesel
Kdy: v neděli 12. července od 14 hodin
Kde: Mírové náměstí v Hlučíně
Za kolik: vstup volný
Folklorní soubory a kapely z Hlučínska, jarmark regionálních výrobků a řemesel. To čeká na příchozí v neděli 12. července v Hlučíně na tamním Mírovém náměstí. Festival kultury a hlučínských řemesel začíná ve 14 hodin, chybět nebude ani občerstvení. (ber)