Poslední prázdninová show
Kdy: 21. srpna v 15.00
Kde: Kulturní dům K-TRIO, Dr. Martínka 1439/4, Ostrava
Za kolik: zdarma
Užijte si krásné páteční odpoledne společně s vašimi dětmi a to v rámci programu prázdniny na Jih. Přijít podívat a pobavit se můžete Poslední prázdninové show. Na děti čeká 8 zábavně-soutěžních stanovišť s úkoly, pěnová party, malování na obličej, fotobudka a zajímavý program na pódiu.

 

Mimoni u Slezskoostravské radnice
Kdy: 21. srpna ve 20.30
Kde: Travnatá plocha vedle Slezskoostravské radnice
Za kolik: zdarma
Pořádná porce zábavy v letňáku na vás bude čekat na dalším slezskoostravském filmovém pátku. Tentokrát vás čeká film pro celou rodinu. Protože se budou promítat Mimoňi. Vezměte si deku, repelent a dobrou náladu a tenhle animák si pořádně užijte.

 

Léto plné hudby – Ba:zel
Kdy: 21. srpna v 18.00
Kde: Galerie výtvarného umění v Ostravě. 1750/9 Jurečkova, Ostrava
Za kolik: volný vstup
Posledním koncertem na který se můžete přijít podívat v rámci Léta plného hudby v GVUO bude vystoupení pražského dua Ba:zel.  V pátek večer si tento elektroakustický můžete užít úplně zadarmo, když se přijdete do GVUO podívat. Projekt Ba:zel je založen na kontrastu křehkosti vokálu a mohutných podtónů, obsahující klavír, flétnu, a basovou kytaru doprovázených post-techno, trip-hop, wave, trap beaty.

 

Léto s Ostravskou v Komenského sadech
Kdy: 21. srpna v 14.00
Kde: Komenského sady, Ostrava
Za kolik: zdarma
Fakulty ostravské univerzity se letos spojily, aby pro vás připravily zajímavý letní program, a tentokráte se s ním přemístí do Komenského sadů. Budete moci zjistit, jak bude znít lesní roh nebo Osamělé palačinky v parku, nebo třeba jak si vyrobit osobní deníček japonskou vazbou, či důmyslný landscape art. Pohodový konec léta pro vás připravila Ostravská, stačí se zastavit.

Silesia Bike Marathon
Kdy: v sobotu 22. srpna od 9 hodin
Kde: Horní náměstí, Opava
Startovní výstřel pošle v 9 hodin cyklisty na devadesátikilometrovou trasu a v 10.30 hodin na trasu v délce pětapadesát kilometrů. Až na přidaný úsek Maturita zůstává trať stejná jako v minulosti. Letošní ročník je dvacetiletý a pojede se též jako Český pohár v maratonu na horských kolech. Mezi účastníky budou nejlepší čeští bikeři. (jih)

Odpustové karnevaly
Kdy: v pátek a sobotu 21. a 22. srpna od 20 hodin
Kde: hasičský areál Kravaře - Mezivodky
Pro návštěvníky si pořádající hasiči připravili program s tancem a hudbou. Dnes si přítomní dosyta užijí Dance party a zítra bude na programu pro změnu zase Oldies party. Obě akce slibují příjemnou noční zábavu. (jih)

Dožínky budou veselé
Kdy: v sobotu 22. srpna od 13.45
Kde: v kostele a na hřišti, Bolatice
Za kolik: vstupné dobrovolné
Dožínkový program zahájí krojovaný i civilní průvod od hasičárny ke kostelu, kde bude sloužena bohoslužba. Od 15 hodin se průvod vydá obcí k fotbalovému hřišti, na kterém se uskuteční dožínkový program. Organizátoři pro návštěvníky připravili soutěže, hudbu a děti uvítají zábavné atrakce. Dobrá zábava potrvá až do noci. Výtěžek z dobrovolného vstupného je určený na pomoc handicapovaným a sociálně potřebným místním občanům. (jih)

Rostlinný SWAP
Kdy: v neděli 23. srpna ve 14.00
Kde: V Zahradní, ul. V zahradá, Ostrava
Za kolik: zdarma
Vyměňovat kytky, vyměňovat rady, pít kafe a relaxovat.Tak budete moc strávit nedělní odpoledne, pokud se zastavíte do restaurace V Zahradní v Centru Ostravy. S sebou si vemte kytku, zakořeněný řízek, krabičku, sáček nebo cokoliv v čem si květenu odnesete. A když nemáte nic, nevadí, stavte se  stejně. Třeba si právě nějakou kytku odnesete.