Lékaři třinecké nemocnice bojovali o její život od pátku, kdy ji tam odvezla záchranka poté, co se napila Lašského tuzemáku. Její stav se zhoršoval, a tak ji ještě v neděli vrtulník převezl do nemocnice v Ostravě, kde nakonec zemřela.

V českotěšínské domácnosti zasahovali záchranáři v pátek odpoledne. „Po vypití alkoholu tam do bezvědomí upadla žena ve středních letech. Posádka z karvinské základny ji přepravila do nemocnice v Třinci," potvrdil informace Deníku už v pátek mluvčí záchranné služby MSK Lukáš Humpl.

O tom, že situace je vážná informoval zasahující lékař dispečink, kterému ještě v průběhu spěšné cesty do nemocnice sdělil, že lékařské vyšetření potřebují také manžel pacientky a jeho matka. Informoval tak o tom, že do nemocnice vezou i láhev s alkoholem, který rodina pila.

Ještě toho dne večer byli muž a jeho matka hospitalizováni v třineckých nemocnicích. Lékaři u nich z rozboru krve zjistili otravu metylalkoholem. Šestačtyřiceti­letému muži zachránil život lék, který jen pár hodin před tím přivezl do republiky norský lékař.  

„Pacientovi jsme aplikovali dialýzu i fomepizol. Hladina metylalkoholu v krvi mu díky tomu klesla asi o 30 procent," popsala lékařka Mariola Bocková z třinecké nemocnice. 

O víkendu se však stav sedmačtyřicetileté ženy zhoršil a lékaři ji nechali přeložit do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. „Pacientka byla transportována z Třince do Ostravy v neděli odpoledne vrtulníkem," řekl mluvčí Humpl. 

Ani ostravským lékařům se však ženu nepodařilo zachránit a v noci na pondělí zemřela.

Zadržených a obviněných přibývá

"Moravskoslezští kriminalisté zadrželi a obvinili v souvislosti s intoxikacemi methylalkoholem celkem 14 osob. Všechny zadržené osoby již byly obviněny. Soudy průběžně rozhodují o vazbách. Specialisté Odboru kriminalistické techniky a expertiz Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje provedli stovky chemických expertiz. Právě jejich stanovisko bývá v počátcích prověřování zásadní. Počet mrtvých obětí v kraji se v pondělí zvýšil na dvanáct," informovala krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.