Ve středu 2. ledna přijali zdravotníci v Nemocnici s poliklinikou Karviná šestasedmdesá­tiletou ženu z Petrovic u Karviné, která trpěla dušností, vysokými teplotami a zhoršením zdravotního stavu. „Žena byla přijata na plicní oddělení, následně na interní oddělení a 6. ledna byla přeložena na interní JIP. Ve středu byly potvrzeny pozitivní laboratorní výsledky," informovala mluvčí nemocnice Radmila Fleischerová s tím, že stav pacientky je závažný.

Jeden případ hlásí také infekční oddělení v Havířově. Tam je naštěstí hospitalizovaný pacient ve stabilizovaném sta­vu.

Jan Marek se po prvotním ataku chřipkového viru H1N1 po několika dnech v nemocnici cítil dobře a čekal na propuštění domů. "Jde o muže z Havířova, který pracuje v Českém Těíšně a byl nakupovat v Polsku, kde se mohl nakazit. V pátek navštívil svého praktického lékaře. V sobotu byl na základě přetrvávajících potíží přijat na našem infekčním oddělení, kde se při rozborech odebraných vzorků potvrdila přítomnost viru H1N1," řekl primář oddělení Ivo Mifek. 

"Předpokládal jsem, že mám normální chřipku, akorát, že má komplikovanější průběh. To, že mám právě prasečí chřipku, bylo pro mne překvapením. Teď už je mi ale dobře a v pátek bych měl jít domů," řekl Jan Marek. 

Nemocných může být více a virus se může dále šířit populací. Ve čtvrtek 3. ledna na prasečí chřipku zemřela pacientka v polském Těšíně. 
#flash|https://g.denik.cz/72/f9/denik-tisk.swf|500|115|denik_tisk#
Více o tématu se dočtete v tištěné nebo elektronické verzi Deníku