Radnice tvrdí, že bývalé vedení městské společnosti zbytečně utrácelo a neoprávněně používalo peníze, které vybralo od lidí jako zálohy na topení.

„Auditoři přišli na podezřelé manipulace v účetnictví. Zjednodušeně řečeno, probíhaly tam finanční transakce, které ovlivnily hospodářský výsledek tak, aby vypadal jako plusový, ale v reálu byl záporný,“ řekl Deníku starosta Rychvaldu Milan Starostka (ANO).

Nelíbí se mu třeba, že si bývalý jednatel platil z účtů městské společnosti školení a konference. „Docházelo tam k odkupu a zpětnému nákupu aut, aby se vylepšoval hospodářský výsledek a další věci,“ říká starosta Rychvaldu. Nejkritičtější období podle něj bylo v letech 2017 – 2018. Město podalo na bývalého jednatele společnosti trestní oznámení pro úmyslný trestný čin.

Někdejší jednatel firmy David Kubas pochybení odmítá.

„Většinou jsem si platil hotely ze svého. Někdy mi je proplatila firma. Někdy jsem jezdil vlakem za vlastní peníze, někdy sem jel firemním autem. To vše mám v pracovní smlouvě. Já jsem nic neporušil,“ reagoval na obvinění bývalý jednatel Služeb města Rychvald David Kubas.

V minulém období byl zastupitelem a radním za ČSSD a tvrdí, že za vším jsou politické boje. „Samozřejmě to beru jako mstu a nenávist,“ uvedl Kubas pro Český rozhlas.

Případ tak už řeší specialisté z hospodářského odboru kriminální policie. „Prověřujeme možné protiprávní jednání související s řízením společnosti,“ potvrdil karvinský policejní mluvčí Miroslav Kolátek.

Je karvinské hlavní vlakové nádraží opravdu špinavé? Na nečistoty si stěžovali někteří cestující na sociálních sítích i někteří sami čtenáři Deníku.
Cestující kritizují údajnou špínu nově opraveného nádraží