"Vzhledem k okolnostem případu, pokročilé noční době a panujícímu chladnému počasí se strážníci rozhodli zjistit bližší okolnosti případu," popisuje mluvčí ostravské městské policie Jindřich Machů. 

Strážníci pak během kontroly zjistili, že ve stanu jsou čtyřicetiletý muž, jeho třiatřicetiletá partnerka a jejich jeden a půl leté dítě, které celou dobu usedavě plakalo. 

Volební štáb strany ČSSD, 9. října 2021 v Ostravě.
V Ostravě se sešla „pátá kolona“ ČSSD. Známe pohled zevnitř na problémy strany

"Muž strážníkům uvedl, že jsou momentálně bez finančních prostředků a bez přístřeší. Stan obývají pouze přechodně, než si zajistí bydlení," řekl dále mluvčí strážníků. 

Bezdomovci v Ostravě spali ve stanu s batoletem. Říjen 2021.Bezdomovci v Ostravě spali ve stanu s batoletem. Říjen 2021.Zdroj: se svoleném MPO

Hlídka ale na místě dále zjistila, že malé dítě nejen pláče, ale i pokašlává. Vzhledem k tomuto zjištění a chladnému počasí strážníci na místo přivolali zdravotníky. 

Jak tedy dítě nakonec dopadlo? "Na místo byla hlídkou dále přivolána i pracovnice orgánu sociální právní ochrany dítěte. Ta zajistila následné předání dítěte jeho babičce," dodal mluvčí městské policie s tím, že celou věcí se bude zabývat orgán sociálně právní ochrany dítěte.