Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který se má letos konat od konce května do začátku července, avšak kvůli pandemii koronaviru reálně hrozí jeho zrušení, daroval jím pronajaté reklamní plochy městu. 

Jan Světlík.
Vítkovice Cylinders jsou připraveny dodávat zdravotníkům speciální lahve

A Ostrava na nich děkuje všem, kdo aktivně pomáhají zvládat současnou situaci – lékařům a zdravotníkům, policistům, hasičům, laborantům až po posledního dobrovolníka, který šije roušky, seniorům roznáší oběd nebo chodí venčit domácího mazlíčka.

„Vzhledem k aktuální atmosféře ve společnosti, a pro nás jako festival nejisté situaci, nám přišlo vhodnější tyto billboardy na měsíc duben nabídnout statutárnímu městu Ostrava. Poděkování všem, co jsou v první linii, má nyní jistě větší význam než avizo na festival,“ uvedla pro Deník PR manažerka festivalu Michaela Dvořáková. 

Velikonoční zajíc s rouškou u kruhovém objezdu v městské části Ostrava-Jih, 2. dubna 2020.
PODÍVEJTE SE: Rondl v Ostravě-Hrabůvce zdobí obří velikonoční zajíc s rouškou

Modrých billboardů s konturami policisty, hasiče a zdravotnice a výstižným nápisem „Děkujeme!!! vám všem, kteří pomáháte“ je nyní po Ostravě celkem třicet.

„Využili jsme zatím pouze billboardy od Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka, byly nám poskytnuty bezplatně. Nabídky na další reklamní plochy jako reklamní panely nebo lavičky jsme zatím nevyužili,“ dodala mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská.

Růžový Slon má kamennou prodejnu uzavřenou, ale e-shop a expedice, ty jedou naplno.
Šéf sex-shopu: Objednávky stouply. Klienti berou i lubrikační gely s dezinfekcí!
Orchestr opery Národního divadla moravskoslezského dnes udělal radost krejčovnám a dílnám  NDM, kde už třetí týden šijí textilní roušky, 2. dubna 2020 v Ostravě.
VIDEO: Fanfára za roušky. Takto "trubadúři" v Ostravě vzdali hold švadlenkám

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník