Populární okruh v Těrlicku se v sobotu 1. a v neděli 2. července stane svědkem atraktivních závodů, na které je možno poprvé v jeho historii i v historii všech podniků na přírodních tratích zakoupit vstupenky on-line. „Chtěli jsme vyjít vstříc fanouškům, kteří se k nám sjíždějí i odjinud, takže na našich webových stránkách www.terlickyokruh.nolimit.cz si může každý zájemce přes odkaz zakoupit v předprodeji lístek na sobotu, neděli i na oba dny," vysvětluje ředitel závodu a prezident organizujícího spolku Prosport-cz Petr Hrabčák.

Těrlický okruh se letos pojede znovu pod hlavičkou Autoklubu ČR a podobně jako loni v několika kubaturách. „Vše zůstává při starém, jedinou změnou je, že se nepojedou čtyřstovky," vysvětlil Hrabčák.

Závodníci se tedy divákům představí ve třídách Klasik 175, 250, 350, 500, 750 ccm, 125 GP, 250 CRR, Supermono + Twin, 125 Sportproduction, do 600 ccm, nad 600 ccm. Takzvané Grand Finále, společný závod tříd do a nad 600 ccm, se tentokrát nepojede.

Početnému publiku se představí 130 jezdců.Zdroj: Tomáš Mysliveček

Ačkoliv jezdci se divákům přímo na trati představí až v sobotu 1. července na trénincích a v neděli 2. července na samotném závodu, již v pátek 30. června od 16 hodin proběhne na náměstí Republiky v Havířově autogramiáda vybraných motocyklových špiček.

A kdo mezi nimi bude? „Opět přijede Horst Saiger, kterého už tady všichni dobře známe, protože je to pětinásobný vítěz kahance," prozradil Hrabčák, že lichtenštejnský závodník má v plánu dorazit znovu. Pokud se mu podaří vyhrát kahanec i letos, překoná dosavadní rekord Maďara Jánose Drápala, který svým loňským triumfem dorovnal.

Momentka ze závodů.Zdroj: Libor Běčák

Jeho tradiční německý soupeř Didier Grams, který v Těrlicku skončil pětkrát stříbrný, mu však letos z měření sil vypadne. „Didier upřednostnil seriál IRRC, kde potřebuje sbírat body, ale sehnali jsme místo něj adekvátní náhradu, a sice Poláka Pawła Szkopka, vítěze evropského poháru a několikanásobného mistra Polska, který je ve své zemi hodně populární a určitě s ním na závody přijede i dost polských příznivců," objasnil Hrabčák.

Trať bude stejná jako v loňském ročníku, zkušení organizátoři už ví, jak udělat závod dramatický pro diváky a bezpečný pro jezdce.

Dobrovolníci staví závodní trať Těrlického okruhu.
Těrlický okruh už má své obrysy

„Diváci budou moci sledovat závody opět z vymezených zón po celém okruhu. Tribuny budou v prostoru startu a cíle, v první křižovatce v Těrlicku a u retardéru u pily," doplnil Petr Hrabčák.

Ceny vstupenek jsou opět víc než příznivé. V předprodeji je pořídíte za 100 (sobota) a 220 (neděle), zatímco na místě za 130 (Sobota) a 250 (neděle). Děti do 150 cm mají vstup zdarma.

Momentka ze závodů.Zdroj: Libor Běčák

Ilustrační foto.
Svatební pár Karvinského a Havířovského deníku: Hlasujte v 8. kole