V sobotu platí výstraha od 14 hodin pro Vysočinu, Pardubický kraj a části krajů Královéhradeckého, Olomouckého, Jihomoravského a Jihočeského. Déšť může lokálně rozvodnit malé toky a zatopit podchody, podjezdy nebo sklepy. 

Výstraha končí v neděli ráno, od nedělního poledne ovšem platí další. Týká se Zlínského a Moravskoslezského kraje a většiny území Olomouckého a Jihomoravského kraje.

Polská armáda v Pelhřimovech obsadila obecní pozemek, který patří Slezským Rudolticím. Vojáci se samopaly zakázali Čechům návštěvy česká kapličky.
Polská armáda zakázala přístup k české kapličce

Bouřky by v těchto částech země měly ustat v noci z neděle na pondělí. "Nebezpečí mohou představovat i blesky a zesílení větru," uvedli meteorologové.

Vlivem předpokládaných srážek bude docházet k výrazným vzestupům hladin vodních toků s možností dosažení prvního stupně povodňové aktivity," varuje ČHMÚ. V místech s intenzivnějšími srážkami ale mohou hlavně hladiny menších toků vystoupat i na vyšší povodňové stupně.

Plošné testování v souvislosti s nákazou Covid-19 v Dole Darkov na Karvinsku. Hygienikům pomáhala i armáda. Ilustrační foto.
Na Dole Darkov o víkendu pokračují plošné testy