Slavnostní mše se konala v lednu v bazilice sv. Markéty a zúčastnili se jí církevní hodnostáři, řeholníci a řeholnice i veřejnost.

Arciopat Siostrzonek se narodil v roce 1957 v Českém Těšíně, kde také absolvoval české gymnázium. Mnozí si jej z té doby pamatují i jako ministranta a schopného hudebníka. Na přelomu 70. a 80. let začal studovat teologii a v červenci 1983 sloužil v českotěšínském kostele Nejsvětějšího srdce Ježíšova primiční mši. Po skončení studií působil v několika farnostech na Olomoucku.

Jako kněz přestal pracovat poté, co odmítl spolupráci se Státní bezpečností a přišel o státní souhlas. Pracoval pak v Tesle v Rožnově pod Radhoštěm.

„Klášter na Břevnově jsem začal spravovat v roce 1989, kdy areál ještě stále obývaly Státní bezpečnost a archiv. Farnost tehdy měla k dispozici kostel a tři místnosti. Nemohlo se používat vůbec nic. Následovala jednání se Státní bezpečností, která postupně opouštěla areál, a my jsme mohli alespoň v části objektu žít,“ přiblížil nedávnou minulost kláštera Siostrzonek. Dodal, že náklady na opravy areálu byly v tehdejší cenové relaci vyčíslené na 400 milionů korun. Jen pro srovnání, o jak velkou částku se jednalo – jako farář měl tehdy Prokop Siostrzonek plat 1100 korun

Klášter na Břevnově byl založen před 1025 lety a arciopatstvím se stal v roce 1993, kdy mu titul udělil papež Jan Pavel II. Podle Prokopa Siostrzonka bylo udělení titulu arciopatství také oceněním zásluh jeho předchůdce – opata Anastáze Opaska, který mimo jiné jeho samotného do řádu benediktinů přijal. Od něj má nový opat také jméno svého řeholního patrona, sv. Prokopa.

Požární hlásiče jsou jednou ze současných novinek, které nabízí karvinský Senior Point. Služen zde senioři najdou mnohem více.
Senior Point nabízí požární hlásiče, poradenství i internet