V Paskově proto vznikla „Sbírka dudlíků pro Jeníčka", jejímž cílem je dudlíků nasbírat co nejvíce a předat je chlapci k desátým narozeninám.

„O chlapci a jeho mamince jsem se dozvěděla díky bazárkové skupině na Facebooku. Mám půlročního chlapečka, a tak jsem paní oslovila a chtěla dudlík darovat. Vzhledem k tomu, že spravuji facebookové a internetové stránky Paskova, napadlo mě, že bychom mohli v rámci města sbírku rozšířit, a tak jsem se do toho pustila," vysvětlila organizátorka sbírky Gabriela Klimundová, jak nápad vznikl. Lidé mohou dudlíky nosit ještě dnes a zítra do paskovské restaurace Zámecká krčma. Mohou být nové, ale i použité.

Sbírka zaujala i v obci Hrabová, kde vzniklo další sběrné místo, a to v tamním květinářství Kvítko. Dudlíky tam budou přijímat do sobotního poledne. Organizátorka sbírky dárky předá mamince chlapce o víkendu. „Informace o sbírce se dobře šíří i na Facebooku, tak snad se něco podaří nasbírat. Maminka Jeníčka byla z této sbírky nadšená," doplnila Gabriela Klimundová.