Slunečné a teplé počasí vylákalo ven s bicyklem desítky cyklistů. V přiložené fotogalerii se můžete podívat, jak vypadala situace na cyklostezce mezi Ostravou a Vratimovem, která vede kolem Ostravice. Nejen cyklistů zde bylo jako vos. 

Podél Olše

V Karviné je jednou z nejfrekventovanější tras cyklostezka vedoucí podél řeky Olše. U Darkovského mostu, kde se kříží několik příjezdových cest, byla v sobotu odpoledne doslova cyklocentrála. Na in-line bruslích, kolech i elektrokolech se tam projížděli dospělí a také mnoho rodin s dětmi. Jedni se vydali podél řeky, jiní směrem ke Karvinskému moři. Mnozí, včetně pěších, si nenechali ujít pohled z Darkovského mostu na řeku a taky na staveniště silničního obchvatu, kde práce neustaly ani v sobotu. Stavbaři na darkovské straně řeky pomocí těžké techniky hloubili jámy pro betonové piloty - více v přiložené fotogalerii níže.

Sobota v Jeseníkách

Pro fanoušky cyklistiky už organizátoři vyhlásili cíle pro letošní ročník projektu Vrchařská koruna Krnovska. Jedná se o dvacítku vrcholů převážně v okrese Bruntál, které cyklisté postupně sbírají jako trofeje. Pro rodiny s dětmi, seniory nebo začátečníky, kteří si na velké kopce netroufnou, je v okolí Krnova, Brantic, Zátoru a Úvalna připravena desítka mini-vrcholů, tedy spíš zajímavých míst, než skutečných kopců. Je to například Ježečkův palouček na Ježníku nebo Zátorská kyselka. Podstatou Vrchařské koruny Krnovska není dojet někam jako první, ale vyfotografovat si postupně všechny vrchy do své sbírky. Ve fotogalerii níže se můžete podívat, jak vypadal víkend na Krnovsku.

Práce na obchvatu v Karviné

Práce na stavbě obchvatu v Karviné pokročily
Ať už se díváte od města, od Bělidla, nebo u Darkovského mostu, musíte vidět, že práce na stavbě silničního obchvatu Karviné postupují kupředu. Trasa silničního tělesa už je vytýčená a navezená podkladovým materiálem - VÍCE ZDE: