Okolí haly může někomu připomínat spoušť po tsunami či jiné živelnéí pohromě, pro mnoho obyvatel je to ale především místo, jehož obrázek a atmosféru je nutné zachytit.

„Právě jsem si to fotil na mobil. Byla to rarita. Je to taková škoda, že se hala bourá," řekl včera před polednem třicátník Jakub Fridrich.

Nebyl zdaleka jediný, kdo si chtěl pár snímků pořídit. „Všiml jsem si, že si to lidé fotí. Dnes jsem jich potkal minimálně deset. Byli to mladí i starší," dodal Jakub Fridrich. Plánoval, že několik fotografií umístí na internet. „Dám je na veřejnou síť," pravil s tím, že sám na internetu snímky zachycující různé fáze demolice objevil. „Přes facebook lidé sdílejí odkazy," konstatoval muž z Frýdku-Místku.

Ve stejnou dobu šla po nedaleké estakádě 22letá Nela Antoniaziová z Frýdlantu nad Ostravicí.

„Do osmnácti jsem bydlela ve Frýdku-Místku. A byla jsem proti bourání," pravila dívka, která halu považuje za památku, a proto vítá, že je její demolice veřejností pečlivě zdokumentována. „Viděla jsem video, které natáčel kamarád Tomáš, když se bourala první část. Smutné video," uvedla.

Přes deset tisíc zhlédnutí za tři dny

„Manželka to fotila a dala na internet. Takže to není jen pro naši potřebu," pravil poté jednapadesátiletý Ladislav Hubík, který halu vídával desítky let ze svého okna. „Jestli mi bude chybět? Asi jo," pravil a zadíval se nostalgicky na staveniště. Několik zajímavých videí umístil na server YouTube fotograf Tomáš Očadlý. K unikátním záběrům přidal podmanivou hudbu, zájem lidí ho ale překvapil. Jedno z videí má bezmála 14 tisíc zhlédnutí, také u ostatních se dá říci, že oslovují tisíce lidí.

„Osobně jsem určitě nečekal, že za první tři čtyři dny si to pustí deset tisíc lidí. To je poměrně úspěch. Dalo to nějakou práci, ale myslím si, že je to důležité nejen pro mě," shrnul včera Tomáš Očadlý. Pochválil frýdecko-místeckou komunitu na facebooku, která je „dost rozlehlá", a líbí se mu, že se si lidé vyměňují zajímavé odkazy na snímky, které zobrazují halu z pohledů, které nikdy předtím nebyly vidět. Díky nim mohou pamětníci na VSH vzpomínat.

„Jestli mi bude hokejová hala, která je už prakticky srovnána se zemí, chybět? Ano, určitě. Za ty dlouhé roky to byla výrazná stavba v samém centru Frýdku-Místku. Zrovna před několika dny jsem si její bourání fotil na mobilní telefon, když jsem kolem procházel. Byl to hodně smutný pohled. Chtěl jsem mít na ni aspoň nějakou památku," řekl Deníku včera dopoledne J. M. z Frýdku-Místku.

„Já si hodně dobře pamatuji, jak tu halu stavěli. Je jí strašná škoda. Rád jsem do ní chodíval na hokej a na různé koncerty. Podle mě i na dnešní dobu měla moderní vzhled. Víte, co si osobně myslím? Měli do ní už daleko dříve investovat peníze. Kdyby se opravila, nemuseli bychom nyní řešit její bourání. Všechno se zanedbalo. Mohla to být ale na druhé straně předem promyšlená akce, aby někdo dostal zakázku a namastil si pořádně kapsu," přemýšlel sedmdesátiletý S. L. z Frýdku- -Místku. Najdou se ovšem tací, kterým hala chybět nebude. „Mně chybět nebude, protože jsem si k ní nezískala žádný vztah. Ani na tu novou halu se ale nějak netěším. Samozřejmě se mi doneslo, že poblíž vznikne nové nákupní centrum. Já do něj ale chodit nebudu," dodala sedmdesátiletá A. V. z Frýdku-Místku.