Do Prahy se v neděli mimo jiné sjeli i radikální fanoušci fotbalových a hokejových týmů napříč Českou republikou, aby protestovali proti části vládních opatření. Někteří z nich se poté střetli s policejními těžkooděnci. Zranění jsou hlášeni na obou stranách. Zadrženo bylo více než 144 osob.

Do Prahy podle informací Deníku vyrazili také ostravští kriminalisté. Průběh demonstrace i následné dění na Staroměstském náměstí pečlivě monitorovali. Do hlavního města se totiž vydali i členové tvrdého jádra fanoušků Baníku Ostrava.

Demonstrace fanoušků v Praze na Staroměstském náměstí se 18. října 2020 po ukončení zvrhla v bitky s policií.
Násilí, slzný plyn i vodní dělo. Protivládní demonstrace se na konci zvrhla

Kolik baníkovců a dalších demonstrantů z Moravskoslezského kraje se v Praze objevilo, není jasné. „Byla tam spousta fanoušků z celé republiky, nikdo nerozlišoval, odkud jsou a z jakého klubu,“ řekla Deníku mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Počty policistů z Moravskoslezského kraje a jejich úkoly mluvčí nespecifikovala. Komentovat to nechtěla ani samotná moravskoslezská policie.

„Od počátku jsme spolupracovali s kolegy z Moravskoslezského kraje i dalších krajů, odkud k nám fanoušci přijeli. Samozřejmě s nimi budeme i dále spolupracovat,“ řekla bez bližších podrobností Kropáčová s tím, že policisty mimo jiné čeká vyhodnocování desítek až stovek videozáznamů.

Není vyloučeno, že právě zde by ostravští kriminalisté mohli svým pražským kolegům pomoci. Baníkovské i další chuligány dobře znají.

V minulosti se jim také podařilo odhalit řadu fotbalových výtržníků, které nezachránilo ani maskování. Mnohé prozradilo tetování, specifická chůze i další „drobnosti“.

Demonstrace fanoušků v Praze na Staroměstském náměstí se 18. října 2020 po ukončení zvrhla v bitky s policií.
OBRAZEM: Demonstrace v Praze objektivem fotografů z Ostravy