Vyrobte společně se svou třídou alespoň dvě novinová zvířátka, věci, budovy - fantazii se meze nekladou - a vyfoťte se přitom. Takto jsme vyzvali koncem května žáky základních škol. Na jejich výtvory se dnes můžete podívat v přiložené fotogalerii.

Původně jsme chtěli vyhlásit hlasování o nejhezčí výrobek, protože se ale do prvního ročníku naší výzvy zapojily pouze čtyři školy, rozhodli jsme se odměnit všechny.

Vstupenky pro celou třídu na dvouhodinovou veselou show Ahoj prázdniny, která se uskuteční v úterý 25. června v Domě kultury města Ostravy získávají:

žáci 1. až 4. ročníku výtvarného kroužku při ZŠ a MŠ Albrechtičky,

žáci 4. a 5. ročníku ZŠ T. G. Masaryka z Jistebníku,

a žáci ZŠ a MŠ Lichnov, okres Nový Jičín.

Dvouhodinová veselá show Ahoj prázdniny se uskuteční v úterý 25. června v Domě kultury města Ostravy (www.dkmoas.cz). Na programu je vystoupení profesionálního kouzelníka a iluzionisty Jiřího Hadaše, dětské diskohrátky s tancováním, písničkami, pohádkami, vědomostními soutěžemi a chybět nebude ani klaun! 

Zvláštní odměnu získávají i žáci 4. A třídy, ZŠ U Lesa z Karviné, kteří nám rovněž zaslali snímky velmi povedených výrobků. Bohužel jim nevyhovuje termín k výletu do Ostravy. 

Ježek Daník a jeho kamarádka Deniska žáků výtvarného kroužku při ZŠ a MŠ Albrechtičky.

Velmi povedené výtvory žáků ZŠ a MŠ Lichnov, okres Nový Jičín

Žákům 4. a 5. ročníku ZŠ T. G. Masaryka Jistebník se podařily krásné žirafy Amy a Sofie.

I děti z karvinské základní školy U Lesa se zapojily do výzvy Deníku Přivítejte léto a prázdniny s Deníkem a novinovými zvířátky.

VÍCE SNÍMKŮ NALEZNETE V PŘILOŽENÉ FOTOGALERII.