Senioři při pohledu do imaginárního zrcadla viděli svůj portrét, na němž byli o desítky let mladší.

„Ke každému seniorovi jsme hledali jeho nejvěrnější podobu z mladých let mezi učni. Mnohdy se to podařilo tak, jako by jim doslova vypadli z oka,“ řekla autorka celého nápadu, výchovná terapeutka domova Izabela Zając.

„Focení bylo fantastické. V okamžiku zmizela věková hranice mladých a starších, všichni se ocitli v období dospívání a senioři se studenty diskutovali jako rovný s rovným. Mládí se tak propojilo s dospělým zralým životem. Byla jsem překvapena, jak zralí jsou studenti, a jestli nám takové bude Albrechtova či jiná škola vychovávat, můžeme být na ně hrdí,“ řekla terapeutka.

Senioři zvládli focení skvěle, i když to pro ně nebylo vždy snadné. Zcadlo času je však postupně přenášelo do nádherných vzpomínek na mládí.

Každá z dvanácti fotek je mimořádná a má svůj příběh. Na titulní straně jsou manželé, pán bydlí v domově, manželka jej denně navštěvuje.

Jejich odrazem je mladý pár. „Dívenka je ze čtvrtého ročníku a kluk, náš absolvent, který dnes pracuje v Hongkongu jako mezinárodní model,“ konstatoval pedagog.

„U focení jsme prožívali něco úžasného. Pán se měl dívat do zrcadla na dívku, která byla v roli jeho ženy v mládí, nemohli jsme ho však k tomu donutit. Celou dobu zamilovaně pohlížel na svou ženu a to byl pro mne asi největší zážitek. Krásné a dojemné,“ doplnila paní Iza.

Karvinští otužilci nevynechali koupání na Štědrý den ve vlnách Karvinského moře.
Vánoční koupání v moři si užila třicítka otužilců