Na putovní roadshow připomínající zrod plzeňského ležáku je letos pro návštěvníky přichystaná novinka v podobě Pilsner Urquell retro auta s výčepem. Hosté vybraných restaurací se potkají se sládkem Plzeňského Prazdroje, který na místě slavnostně narazí dřevěný sud s várkou nefiltrovaného plzeňského ležáku. „Návštěvníci si tak budou moci dopřát nefiltrovaný a nepasterizovaný Pilsner Urquell, stejný jako ve sklepích plzeňského pivovaru,“ říká vrchní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

Putovní roadshow zavítá v pátek 2. listopadu v 18 hodin do ostravské pivnice U Rady, od 21 hodin se přesune do Havířova, do restaurace U Příborů. V sobotu 3. listopadu se pak roadshow vrátí zpátky do Ostravy – od 17 hodin do porubské restaurace Viktorka – Plzeňská tankovna, od 18 hodin do Original Baseball Restaurantu – Arrows a jako poslední budou mít návštěvníci možnost prožít skvělý pivní zážitek ve 21 hodin v restauraci Slezská P.U.O.R.

„Už od svého zrodu je plzeňské pivo originálem, který vaříme ze stále stejných surovin a podle stejné receptury. Více než 70 procent piv po celém světě, které se dnes uvaří, jsou piva typu Pils/Pilsner a jsou inspirovány právě pivem Pilsner Urquell,“ přibližuje úspěch plzeňského piva Václav Berka.

Do oslav jsou zapojeny restaurace a pivnice po celé republice. Roadshow už projela česká i moravská města a své putování v Ostravě zakončí.

Nový nadstandardní pokoj (chirurgické lůžkové oddělení) ve Vítkovické nemocnici, 31. října 2018 v Ostravě. Na snímku  vrchní sestra chirurgického oddělení Nina Hrtanová.
Nadstandardní pokoje ve Vítkovické nemocnici