Na programu tady totiž byl už pětadvacátý ročník netradiční soutěže nazvané Překonej rybník. V čem celé klání spočívá? Každé družstvo má sedm členů. První dva zůstávají na startovním břehu a pumpují vodu ruční čtyřkolovou hasičskou stříkačkou. Ostatních pět soutěžících musí přeběhnout po velmi úzké a kluzké lavičce přes vodní plochu a zároveň za sebou táhnout hadice. Jakmile se dostanou na břeh, musí proudem vody z hadice shodit terč. Pak už je potřeba co nejrychleji nasednout do připravené loďky a pádlováním pouze vlastníma rukama se opět v co nejkratším čase dostat zpátky na druhý břeh k časomíře. Na dodržování pravidel bedlivě dohlížejí přítomní rozhodčí z řad místních dobrovolných hasičů.

Sobotní klání sledovaly v Jamnici zaplněné břehy diváků, většinou měl každý ve startovním poli svého favorita. Zdravě sportovní atmosféru dokresloval výstup moderátora a nesměly chybět ani známé hudební kousky. Asi všechny týmy přijely do Jamnice s cílem vyhrát, někteří se vyzbrojili i nafukovacími rukávkami do vody. Jiní zase pravděpodobně neodhadli váhu své pětice, když pod jejich tíhou začala loďka nabírat vodu a následně se potopila. Naštěstí to soutěžící brali s humorem, podobně jako všechny jiné pády do rybníka.

Asi největší fanouškovskou základnu měly v Jamnici Bobrovníky a hasiči se jim za to odvděčili vůbec nejlépe, jak mohli. V kategorii mužů totiž měli právě pánové z Bobrovníků nejlepší čas, získali kromě poháru pro vítěze i pohár putovní a posléze se ještě sami oblečením speciálních triček titulovali na „krále rybníka“. Ženskou část soutěže ovládl domácí tým z Jamnice. 

Tomáš Petreček ve čtvrtém výškovém táboře.
Počasí rozhodlo. Tomáš Petreček K2 nezdolal