Řidiči, kteří v pondělí ráno projížděli Havířovem přes velký kruhový objezd, byli nemile zaskočeni. Silničáři zde totiž v pondělí ráno začali s opravou povrchu, a to hned na několika místech, což mělo za následek doslova kolaps dopravy.

Směrem od Ostravy se na několik hodin tvořila dlouhá kolona vozidel.

V úterý znovu

Po poledni už byla situace klidná, ale je pravděpodobné, že zítra, v úterý 24. května, kdy se bude pokládat asfalt ještě v jednom úseku, se na příjezdu do města budou opět tvořit kolony.

Ilustrační foto.
Antimonopolní úřad prověřuje podnět ohledně havířovského tepla

Reakce řidičů na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat. Například Michal Brian Ciompa na FB napsal: „ŘSD oficiálně o takových akcích informuje jen na Twitteru. Což mi opravdu nepřijde jako oficiální úřední komunikační kanál.“

ŘSD v pondělí začalo v Havířově s opravou povrchu na velkém kruhovém objezdu, což způsobilo kolaps v ranní špičce.Situace na velkém kruhovém objezdu v Havířově v pondělí 23. května kolem poledne.Zdroj: Deník/Tomáš Januszek

Omluva města

Město se na svých webových stránkách řidičům omluvilo s tím, že o zahájení prací nikdo nevěděl.

Ondřej Dluhí
Komentář: Primátor na půl plynu, město na půl plynu

„Velice mě mrzí situace, která nastala dnes ráno na silnici I. třídy I/11 na velké okružní křižovatce. Na vzniklou situaci jsme nemohli dopředu nijak reagovat, jelikož žádnou oficiální informaci či upozornění ze strany Ředitelství silnic a dálnic město neobdrželo," komentoval dopravní situaci ve městě nejprve havířovský primátor Josef Bělica s tím, tato komunikace není v majetku města a v praxi to znamená, že tyto opravy nezajišťuje město.

Magistrát města Havířova tedy požádal ŘSD o poskytnutí aktuálních informací o probíhající opravě silnice I. třídy I/11 na velké okružní křižovatce a po intervenci vedení města byl čas pokračování zítřejších (úterních) oprav posunut z 8:00 na 9:30.

Moravskoslezské krajské kolo soutěže hasičů ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel, Karviná, 21. května 2022.
V Karviné soutěžili hasiči ve vyprošťování z aut, podívejte se na ten adrenalin!

„Omlouváme se za dnešní komplikace, bohužel stav komunikace zejména kolem jedné ze šachet byl havarijní. Asfaltové souvrství bylo nutné odfrézovat minimálně na tloušťku dvou vrstev. Dnes večer bude zprovozněn pravý jízdní pruh, ale během zítřejšího dne proběhne ještě oprava levého jízdního pruhu. Zhotovitel zahájí pokládku až po ranní špičce, to znamená po 9:30 hodině ranní, a ukončení prací by se mělo stihnout před odpolední špičkou, tedy do 14 hodin,“ vyjádřil se k probíhající dopravní situaci Václav Vašenda, referent majetkové správy provozního úseku Ředitelství silnic a dálnic ČR.