„Uplynulé dny na mě udělaly dojem, že na sebe postrádáte přímé spojení, dovolil jsem si pořídit pro vás tři telefony s předplaceným kreditem. Přijměte, prosím, tento dar jako symbol naděje v lepší komunikaci mezi vámi v budoucnu,“ vzkázal Hujdus.

Všechny přístroje poslal nabité a kromě tísňové linky tam nastavil čtyři čísla pro rychlou volbu. Tlačítko 2: Ministr zdravotnictví ČR, Tlačítko 3: Hejtman Moravskoslezského kraje, Tlačítko 4: Ředitelka Krajské hygienické stanice MSK Pavla Svrčinová. „Dovolil jsem si pod tlačítko 5 přidat své mobilní telefonní číslo pro případ, že byste i příště měli problém si včas zavolat napřímo. V takové situaci přenos informace rád zprostředkuji,“ poznamenal starosta. Ten vyslovil přesvědčení, že minulý týden při spojení mezi ministerstvem zdravotnictví, hejtmanstvím a krajskou hygienou „naprosto selhala komunikace“.

Lidé na Masarykově náměstí protestem vyjadřují nesouhlas s postupem vlády a Krajské hygienické stanice (KHS) v Ostravě, 20. července 2020 v Ostravě.
PODÍVEJTE SE: Rekordní demonstrace! Ostrava volala po demisi ministra Vojtěcha

„Z veřejně dostupných zdrojů je známo, že krajští hygienici svůj návrh opatření ze 17. července diskutovali s ministerstvem několik dnů. Velmi se proto divím, že hejtman o obsahu nařízení nebyl informován s předstihem. A to buď ze strany krajské hygieny, nebo ze strany ministerstva zdravotnictví. Kladu si otázku, zdali takto má vypadat operativní řízení země a kraje a zdali bylo načasování platnosti nařízených mimořádných opatření šťastné?“ konstatoval Hujdus.

Rozhodnutí hygieniků ovlivnilo z minuty na minutu životy milionu lidí, proto se starosta nedokázal ztotožnit se způsobem, jakým bylo provedeno a prezentováno.

Městská část Mariánské Hory a Hulváky v Ostravě. Na snímku starost obvodu Patrik Hujdus (NEZ).Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň

Starosta Mariánských Hor a Hulvák Patrik Hujdus. 

O AKTUÁLNÍ SITUACI v Moravskoslezském kraji informovala hlavní hygienička Jarmila Rážová (zleva), ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, hejtman Moravskoslezského kraji Ivo Vondrák a ředitelka krajské hygienické stanice v Ostravě Pavla Svrčinová.
Svrčinová v čele hygieny nepadne, v kraji možná přijdou některá rozvolnění