Romantika u přírodní vodní hladiny s hudbou předních českých i slovenských skupin a mimořádnými projekty. To je festival Štěrkovna Open Music, letos v podání kapel Chinaski, Divokej Bill, Čechomor, Mig 21, Lucie Bílé se skupinou Arakain a řady dalších.

Letošní ročník nabídne řadu novinek, jako třeba ČEZ dětská scéna.„Její součástí budou interaktivní hry pro velké i malé, zábavná vědecká představení z Divadla vědy ze Světa techniky nebo artistické a žonglérské show Cirkusu trochu jinak,“ říká pořadatel festivalu Matěj Ostárek.

Ilustrační foto.
Poznámka Veroniky Bernardové: Radary v akci

Festival nabídne i ojedinělé zážitky. Světovou premiérou bude mít Symphonic Dance Music, unikátní a výjimečné propojení Janáčkovy filharmonie Ostrava (JFO), DJ Lowy a zpěvačky Dagmar Sobkové (Dasha), držitelky ceny Thálie. Společně uvedou největší hity světové taneční hudby.

„Symphonic Dance Music bude vrcholem pátečního programu a už teď mohu prozradit, že JFO nebude pouhou kulisou. Během devadesátiminutové show bude hrát důležitou úlohu a Dasha bude navíc asi polovinu největších světových hitů zpívat živě v doprovodu sboristů,“ konstatuje autor aranží Jan Lstibůrek.

Ilustrační foto.
Lístky na derby? SFC prodá jen permanentkářům

Návštěvníci budou mít k dispozici i půjčovnu i úschovnu kol a dopravce jim během pátečního a sobotního dopoledne i části odpoledne zajistí speciální spoje pro přepravu do nákupního centra.

Doprava bude posílena i ve večerních hodinách. Celý festivalový průběh bude bezhotovostní. To znamená, že návštěvníci budou platit prostřednictvím čipů, na které si svou hotovost nahrají.

Slezanka v centru Opavy.
Chcete opavskou Slezanku? Hlaste se na magistrátu!
Kateřinský rondel je v předčasném užívání.
Kateřinský rondel je v předčasném užívání