„Já si rezervuju místo aspoň půl roku dopředu. Jezdím pravidelně s partou lidí a některé chaty už bývají obsazené hned po Novém roce,“ podělil se o svou zkušenost Martin Hušek.

Horský hotel Portáš v Novém Hrozenkově už má na období Silvestra a Nového roku plno.

„Kapacita našeho hotelu je pětačtyřicet lidí. Většina hostů, kteří tady tráví přelom roku, jsou už pravidelní hosté,“ informovala majitelka hotelu Lenka Václavková. Pravidelná bývá i silvestrovská zábava. Pro hosty zde chystají večeři a ohňostroj.

Oslava svátku svatého Martina, který připadá na 11. listopadu, je spojena s upečenou husou a mladým vínem.
Kam zajít v Ostravě na svatomartinskou husu a víno?

Téměř plno už mají také v Horském hotelu na Soláni. „Zbývají poslední volné pokoje,“ sdělila recepční Magdalena Dobiášová. Podle ní se nejvíce lidí hlásí už po skončení letních dovolených.

Návštěvníci zde konec roku oslaví u cimbálovky nebo s jinou živou hudbou. „A nechybí večeře a rauty,“ doplnila Dobiášová.

Křižovatka v centru obce Ostravice.
Kolony v Beskydech: semafory v Ostravici brzdí dopravu. Vypnout je nelze

Na Maměnce jsou nervózní, hosté chybí

Zatím poloviční naplněnost hlásí provozovatel hotelu Maměnka a majitel Koliby na Pustevnách.

„Každoročně v tuto dobu už míváme plno, ale letos zatím ještě ne. Už z toho začínám být pomalu nervózní,“ postěžoval si Vít Pavel. Silvestrovská zábava, která se koná v Kolibě, má většinou podobný scénář.

„Živá hudba, vystoupení, ohňostroje,“ vyjmenoval Vít Pavel.

Přestože je zima ještě v nedohlednu, v lyžařských areálech se už pilně připravují na blížící se sezónu. Jinak tomu není ani na uherskohradišťské Stupavě.
Zima se blíží, lyžařské areály v regionu mají napilno



Kdo by chtěl raději do Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, musí si pospíšit. „Je téměř vyprodáno, a to na vánoční i silvestrovské pobyty. Zbývá pár posledních míst,“ uvedla mluvčí Resortu Martina Žáčková.

Na pobyty jezdí lidé všech generací. „V posledních letech to není záležitostí jen seniorů nebo mladých párů, čím dál častěji k nám jezdí i rodiny s dětmi.“

Hosté, co přijedou do Resortu přes Vánoce, se mohou těšit na klasickou štědrovečerní večeři, valašské zvyky, posezení s cimbálovkou a na Štědrý den také na lyžování zdarma. Silvestrovský program zahrnuje například cvičení jógy, noční výlet na běžkách nebo výpravu na sněžnicích.

Jurkovičova rozhledna. Ilustrační foto.
Turisty nejvíce oslovily noční prohlídky zámku, valašské Velikonoce i jarmarky