Horský hotel Sepetná v Ostravici, který nabízí ubytování ve 34 dvoulůžkových pokojích, sedmi pokojích lux a pěti stylových apartmánech, má pro následující týdny už jen minimum volných lůžek. „Červenec je téměř celý vyprodán, u něj je obsazenost devadesát procent. Zůstávají jen nějaké jednonocovky a dvounocovky," řekl Deníku provozní hotelu. Srpen je podle něj obsazen ze 70 až 80 procent. „V srpnu se ještě dá něco sehnat, ale většina nejlepších pokojů je vyprodaná. Když to řeknu lidově, tak poslední týden v srpnu se dá ještě něco urvat," dodal provozní s tím, že úplně stejná situace je i v sousedním penzionu Sluníčko.

Wellness hotel Bahenec v Písku u Jablunkova má kapacitu 40 lůžek. „Máme už jen minimum volných míst, obsazenost na červenec a srpen máme přes devadesát procent," řekla redakci vedoucí píseckého hotelu. Podle ní je ale stále šance sehnat i týdenní pobyt.

CENY? LOŇSKÉ

Nouzi o ubytované hosty nebudou mít během letních prázdnin ani v hotelu Resort v Morávce. „Na červenec máme už prakticky všechny pokoje plné. Jen několik posledních volných dnů se dá objednat ještě v srpnu, takže zájemci by si měli pospíšit," prozradil majitel Radan Kožušník s tím, že ceny ponechali na loňské úrovni.

Oblíbené lyžařské středisko Malá Morávka Karlov v Jeseníkách nezůstává opuštěné ani v letní sezoně. Návštěvníci si zde mohou vybrat z široké nabídky ubytování, ať už se rozhodnou pro hotel, nebo penzion, volná místa na prázdninový pobyt se ještě dají sehnat. V penzionu Pohádka nabízejí majitelé ubytování již 16 let, k dispozici mají šest pokojů od dvoulůžkových po čtyřlůžkové. „Jezdí k nám senioři, mladé dvojice i rodiny s dětmi, na zimu máme rezervace i na rok dopředu. Na léto ještě nějaké volné pokoje máme, tedy kromě prvního červencového týdne, to už je vše obsazeno," uvedl Boris Šimko. Nocleh s polopenzí stojí v penzionu Pohádka v létě 490 korun, v zimní sezoně je o 100 korun dražší.

NESKRÝVAJÍ SPOKOJENOST

Hotel Kamzík v Malé Morávce má kapacitu 170 lůžek a na červenec i srpen je již z velké části obsazen. Více pokojů mají zatím obsazeno v srpnu, volných zbývá už jen asi 15 procent, v červenci je hotel rezervován ze 70 procent. Hosté mají k dispozici bazén, saunu a další wellness služby.

Wellness hotel Vidly se nachází uprostřed překrásné přírody v horské osadě Vidly, která je částí Vrbna pod Pradědem, a nabízí ubytování ve dvou- a čtyřlůžkových pokojích a třílůžkovém podkrovním apartmá. „Červenec máme plný, na srpen je ještě pár volných pokojů. Lidé se nejvíce ozývají právě v posledních dnech, kdy se nám rezervace rychle zaplnily," neskrývala spokojenost Kateřina Nekorancová, ředitelka hotelu.