Platí to spíše pro bujaré mládí, léty prý člověk zmoudří, ale je také pravda, že jeho tělesné schránce už není dovoleno promilově holdovat, neboť mu to nedovolí jeho zdravotní stav.

DŘÍVE V BARU, DNES V LÉKÁRNĚ

Ostatně nedávno jsem byl svědkem rozhovoru dvou známých umělců, dříve bohémů, divadelního režiséra a výtvarníka, kteří se potkali v lékárně: „Vidíš, dříve jsme se setkávali v hospodách a dnes, vidíš, v apatyce,“ utrousil velmi moudře téměř stařeckým nemocným hlasem onen výtvarník.

O světě showbyznysu se tvrdí, že tam alkohol teče proudem. Jak se vyrovnávají umělci s náporem pití, které se jim nabízí dnes a denně na nespočetných rautech, večírcích, křtech nových cédéček, knih, po divadelních, filmových a hudebních premiérách.

Ilustrační foto
Studie: Pití vody po konzumaci alkoholu nezabrání kocovině

Už před časem se známý ostravský publicista a prozaik Miroslav Sehnal pokusil ve své knize nazvané Lidový receptář na poopiční stavy diagnostikovat domácí celebrity v tom, jak moc holdují alkoholu, ale hlavně, jakým způsobem se po těžké depce vracejí zpět do normálního života.

RADY

Možná že vám jejich „poopiční recepty“ pomohou. Nelze také ale vyloučit, že třeba někteří z nich se mezitím s alkoholem nadobro rozloučili. Nicméně tady jsou některé rady známých tváří z knihy Miroslava Sehnala Lidový receptář na poopiční stavy. Ale raději mějte na paměti i poslední den v tomto roce známé rčení, že pijeme, abychom se přece povznesli, ale nikoliv abychom upadli…