„Náměstí je svátečně nasvíceno. Na náměstí budou zatím čtyři stánky, kde bude ke koupi tradiční vánoční zboží, jako svíčky, ozdoby a jiné věci. Kvůli koronavirovým opatřením se však nebude prodávat jídlo ani alkohol,“ uvedl mluvčí města Lukáš Hudeček.

V neděli vpodvečer se bez přítomnosti obyvatel rozsvítí vánoční strom stojící před fryštátským zámkem.

Vánoční výzdoba na karvinském Masarykově náměstí
Karviná počítá s vánočními trhy na náměstí

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu proběhne v neděli i v dalších městech, například v Havířově, Českém Těšíně, Rychvaldu nebo Orlové.

„S ohledem na covidová opatření proběhne slavnostní rozsvícení bez programu i bez stánků s občerstvením. Vše budou moci lidé sledovat v přímém přenosu na internetové televizi ITVO,“ uvedla ředitelka Domu kultury města Orlové Bára Heczková.

V neděli 13. prosince by pak měly na prostranství U Moravy v centru Orlové proběhnout vánoční trhy.

Ilustrační foto.
Jak to bude s vánočními trhy v regionu? Karviná s nimi počítá, Havířov je zrušil

„V patřičném odstupu tam budou prodejní stánky s ozdobami, medy, rukodělnými výrobky, prezentovat se bude chráněná dílna Puntík, budou tam dřevěné výrobky, hračky, ale i doprovodný program, jako je lití olova, kovář, ražba mincí, zvířátka a podobně, uvedla mluvčí města Nataša Cibulková. Zda se akce opravdu uskuteční, závisí na aktuálních koronavirových opatřeních.

O vánoční atmosféru nechtěli připravit děti v Bohumíně. Proto je přímo u vstupu do kina schránka, kam mohou děti vztahovat své vzkazy Ježíškovi. Schránka bude na místě do 20. prosince.