Ty objevil při vyjížďce na kole muž, který se vydal na cyklostezku v Ostravě-Muglinově, když se mu při jízdě do Koblova do cesty znenadání připletlo stádo krav.

Cyklista údivem málem spadl z kola, ale okamžitě zavolal na linku 156 a stejně překvapenému operátorovi linky sdělil, že na cyklostezce v Muglinově volně pobíhá velké stádo lichokopýtníků.

Strom v Petrovicích
Energetici přispěli v Moravskoslezském kraji na rozsvícení 60 stromečků

„Na místo přivolaná hlídka pak skutečně narazila na stádo 22 krav, které se volně a bez kontroly pohybovalo částečně po cyklostezce a částečně již po přilehlé travnaté ploše,“ přibližoval policejní mluvčí Jindřich Machů.

Stádo krav bylo naštěstí poklidné. V bezprostředním okolí však hlídka nezjistila žádnou osobu odpovědnou za toto stádo.

Krávy si vyšly na procházku do města. Policisté je úspěšně naháněli.Zdroj: MPO

Strážníci tak museli na malou chvíli změnit svou profesi. Počínali si jako rodilí honáci a zanedlouho se jim podařilo krávy z cyklostezky přesunout na přiléhající travnatou plochu, na které se krávy volně pásly, držely se pohromadě a nikoho již neohrožovaly.

Díky tomu, že všechny krávy byly řádně označeny ušní známkou, podařilo se poměrně rychle vypátrat v nedalekém Bohumíně majitele stáda. Ten si krávy na místě převzal, ovšem jejich úprk bude muset vysvětlit před příslušným správním orgánem.