„Věděl jsem, že nebude daleko. Celou dobu zůstával v baráku, a to nepředstavovalo pro okolí žádné ohrožení,“ řekl Deníku Vlastík, chovatel krokodýlka a provozovatel restaurace Cihelna U Chýlků, pod jehož obytnou částí Mireček v klidu pobýval po celou dobu útěku z venkovního výběhu s bazénkem.

Mireček, krokodýl čelnatý z Ostravy, který se po útěku vrátil domů.
Krokodýl Mireček z Ostravy se našel. Do sklepa se dostal ventilačkou

„Fakt ho nemáte sebou?“ neodpustili si žertovat policisté, když jim Vlastík šel na stanici po nalezení ještěra znovu „podat vysvětlení“. On by se pětiletý krokodýl čelnatý totiž opravdu vešel v pohodě do tašky. Rozměry ani ne čtyřkilového živočicha se dají přirovnat k noze chlapa.

Menší legrace bude ale s veterinární správou, která se na Vlastíka zaměřila kvůli chybějícímu povolení k chovu (ostatní papíry ovšem podle svých slov měl). „Očekávám, že mě budou pokutovat,“ řekl s tím, že každopádně má v plánu Mirečkův pobyt doma zlegalizovat dle předpisů.

Mireček, pětiletý krokodýl čelnatý, z výběhu na dvorku zmizel neznámo kam.
Krokodýl stále uniká. Policie šetří, proč majitel zmizení Mirečka oznámil pozdě

Krokodýlek se po návratu do výběhu na dvorku Cihelny U Chýlků rozhodl trucovat schovaný ve vodě. Chovatel mu tento čas dopřál, jelikož mezitím připravil vnitřní terárium, které dříve bylo a nadále zase bude Mirečkovým domovem. „Ven po této zkušenosti nejde,“ dodal Vlastík.