První uzavírka se bude týkat úseku od Palackého ulice po Hudební altánek v městském parku v termínu od konce září do poloviny října.

„Pro chodce bude vyznačena obchozí trasa přes vedlejší stezku v městském parku, pro cyklisty objízdná trasa přes ulici Palackého,“ uvedla mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

Druhá etapa naváže od Hudebního altánku po ulici Nádraží v časovém úseku do konce října 2021. Chodci budou při této uzavírce využívat jako náhradní trasu Cyrilometodějskou stezku, cyklisté budou vedeni po cyklostezce z opačné strany a dále využijí stejnou trasu jako pěší.

Parkovací dům. Ilustrační foto.
Lidé z Rybníků sepsali dvě petice. Odmítají parkovací dům, přejí si zeleň

Třetí úsek začíná od ulice Nádražní po konec stezky pro chodce a cyklisty na Tyršově nábřeží. Zde je plánovaný termín dokončení v polovině listopadu.

„Chodci mohou opět jako obchozí trasu využít Cyrilometodějskou stezku a cyklisté budou vedeni po otevřeném úseku cyklostezky a dále po stezce pro pěší,“ zmínila mluvčí.

Poslední úsek v oblasti Tyršovo nábřeží po ulici Bučiska má být dokončený do 30. listopadu. V tomto úseku budou cyklisté projíždět po Tyršově nábřeží a chodci budou využívat chodník na této místní komunikaci.