VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Lanterna chystá raritu: ochutnávku medvědích specialit

Už jste někdy ochutnali medvědí maso? Za pár dnů k tomu budete mít jedinečnou příležitost. Do Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích se po roce vrací nejznámější české rodinné duo šéfkuchařů - Pavel Sapík a jeho otec Jaroslav.

12.1.2018
SDÍLEJ:

Pavel a Jaroslav Sapíkovi.Foto: Archiv Resortu Valachy

Jejich degustační večer v sobotu 20. ledna nabídne osmichodové menu, jehož součástí budou i medvědí speciality. Ty jsou v nabídce tuzemských restaurací naprostou raritou.

Pavel Sapík šéfuje věhlasné pražské restauraci Terasa U Zlaté studně, která je držitelem prestižních ocenění a vysoce hodnocena veřejností i odborníky, nejnověji byla za rok 2017 zařazena do TOP 20 restaurací v Evropě dle TripAdvisoru.

Neméně známý Jaroslav Sapík vařil mj. na Pražském hradě a je považován za experta právě na medvědí maso, které příležitostně připravuje ve své restauraci, jako jeden z mála a možná i jediný v České republice.

„K čemu bych ho přirovnal? Chutná jako velice kvalitní hovězí maso, jde malinko do sladka. Každopádně je velmi pracné a složité na přípravu a také se těžce shání,“ popisuje specifika této suroviny Jaroslav Sapík.

Kromě sobotního osmichodového menu připraví oba kuchaři ještě v neděli 21. ledna obědové menu o třech chodech, které si můžete vychutnat v prosklené restauraci Vyhlídka s krásným výhledem na protější sjezdovku Razula.

Spa hotel Lanterna chystá na letošní rok řadu dalších akcí. V sobotu 24. února se chystá degustační večer s představením zimního menu s komentářem šéfkuchaře Pavla Václavíka a vinaře Milana Sůkala.

V pondělí 30. dubna se koná posezení se Zbigniewem Czendlikem a Ladislavem Špačkem, který bude mít o den později, 1. května, v Lanterně kurz etikety pro veřejnost.

Atraktivním hostem bude také 19. května Eliška Hašková Coolidge, která bude vyprávět o svých diplomatických zkušenostech ve službách pěti amerických prezidentů. Vzhledem k jejímu vytížení jde o zcela jedinečnou příležitost setkat se s touto charismatickou dámou, která je vyhledávanou poradkyní v oblasti společenské a byznys etikety.

Více informací: www.lanterna.cz

Ukázka z menu Porcování medvědaMousse z kozího sýra s uzenými kachnímy prsy
Tartar z mléčného telecího plněný kozím sýrem
Restovaná Foie Gras s grilovanou svatojakubskou mušlí
Tradiční ruský boršč s medvědím masem
Dušené medvědí závitky s noky a hříbkovou omáčkou
Kokosový krém na čokoládě se zmrzlinou
Domácí pralinky

Autor: Redakce

12.1.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

 V Beskydech vaří pivo pro ženy.
4

V Beskydech vaří pivo pro ženy: kouzlo vídeňského sladu v mramorové láhvi

Dívky z první třídy ze základní školy v Jistebníku.

Představujeme prvňáčky ZŠ v Mošnově a v Jistebníku

Vařiče pervitinu sledovala policie měsíce. Varnu měl i na Novojičínsku

Před soudem a následně ve vazební věznici skončil v závěru minulého týdne čtyřicetiletý muž z Rožnova pod Radhoštěm. Provinil se výrobou pervitinu.

Vrátí se branná výchova do škol?

/FOTOGALERIE/ Žáci základní školy oděni do pláštěnek s igelitovými sáčky na rukou i nohou, tvář sevřena do plynové masky, míří kamsi do lesa. Tam střílí ze vzduchovky, učí se házet granátem… Pamatujete?

První sníh, kalamita a s obnaženou hrudí na Sněžku: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v úterý 16. ledna 2018.

Obránce Tomeček po obnovení kariéry: Hokej mi strašně chyběl

Už to vypadalo, že jeho jméno zmizí z hokejové mapy. Hokej už totiž Jaroslava Tomečka v kombinaci s prací nenaplňoval, a tak se odchovanec přerovského hokeje rozhodl s aktivní kariérou praštit.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>