Bikeři z Olomouckého i Moravskoslezkého kraje 20. května zamířili do Jeseníků na akci SEASON OPENING 2023. Také na dalších místech v Jeseníkách byla parkoviště plná aut, která nabízejí pestrou přehlídku všech typů nosičů horských kol.

Letošní bikovou sezonu lanovka v Kopřivné rozjela s plnou parádou. Nabídla akce pro celou rodinu. Bikepark Kopřivná má jak adrenalinové traily pro odvážné a zkušené, stejně jako bezpečné vyžití pro začátečníky a rodiny s dětmi. Nejmenší děti ani nepotřebují kola, protože v Kopřivné zažijí spoustu legrace na odrážedlech nebo trampolínách. Pokud děti chtějí poprvé zažít atmosféru závodů, jsou tu i kategorie pro nejmenší bikery od dvou 2 let.

Včelaři v Karlovicích spojili žehnání úlů a včelstev s představením nové metody léčení a prevence varroázy. 14. května 2023
Včelaře na Brutnálsku potrápila varroáza, ale Světový den včel oslaví

Samozřejmě nechyběli ani začátečníci, kteří se rozhodli objevit krásu trailových sjezdů po šedesátce. Všem byly inspirací exhibice borců, kteří jezdí na špičkové úrovni. Jen cyklisté z Opavska si postěžovali na velké dilema, protože jim termín zahájení sezony v Jeseníkách kolidoval s datem velkého Silesia bike Marathonu, který rovněž připadá na 20. května. Víkend plný sluníčka po deštivém týdnu byl ideální výzvou vyrazit si někam na kole.